Bolingo wil persoonlijk record verscherpen op 200m

BELGA
Cynthia Bolingo maakt morgen in Peking haar grote debuut op het WK atletiek. De 22-jarige Brusselse (CABW) start om 13u43 in de vijfde reeks van de 200 meter.

In een reeks met onder meer ook de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown start Bolingo in buitenbaan negen. "Ik wil niet te gulzig zijn en een verbetering van mijn persoonlijk record zou al een geslaagde prestatie zijn. Daarna zien we wel of er een halve finale inzit", stelde Bolingo, die 23.11 als PR achter haar naam heeft staan. Die chrono liep ze begin deze maand in Oordegem, waardoor ze zich niet enkel voor dit WK maar ook voor de Spelen van volgend jaar in Rio plaatste.

"Het is geruststellend dat ik de limiet voor de Spelen al gelopen heb. Ik moet wel bevestigen en dit is een mooie gelegenheid om dat te doen. Dit WK verschilt een beetje van de jeugdcompetities en is professioneler en wat meer gestructureerd, maar ik ben nog niet onder de indruk. Eens ik in het Vogelneststadion ben, zal de grootte van dit evenement pas echt tot me doordringen", klinkt het.

Om zich voor de halve finales van de 200m te plaatsen, moet Cynthia Bolingo in haar reeks bij de eerste drie eindigen of een van de snelste drie verliezende tijden uit alle reeksen op de tabellen zetten.