Belgian Tornados, zonder Dylan Borlée, knap vijfde in finale 4x400m

BELGA
De Belgian Tornados zijn op het WK atletiek in Peking vijfde geëindigd in de finale van de 4x400 meter. Het Belgische kwartet moest het in laatste instantie doen zonder Dylan Borlée, die uitviel tijdens de opwarming. Kevin Borlée gaf de stok in derde positie door aan slotloper Antoine Gillet, maar een medaille bleek voor de Belgen iets te hoog gegrepen. Het goud ging naar de Verenigde Staten voor Trinidad&Tobago en Groot-Brittannië.

Vijfde in 3:00.24, tweede Europese land na Groot-Brittannië. Het Belgische aflossingsteam van Jacques Borlée heeft in Peking laten zien dat het verre van afgeschreven is. Tot de slotronde lagen de Belgian Tornados op koers voor een medaille. Het werk van een verbluffende Kevin Borlée, die de Belgen als derde loper van de zesde naar de derde plaats piloteerde.

Antoine Gillet, in extremis in de ploeg gekomen voor de geblesseerde Dylan Borlée, kon het brons echter niet vasthouden. België eindigde vijfde en deed daarmee even goed als op het WK 2013 in Moskou. Zónder Dylan Borlée, de man van het voorjaar, en Julien Watrin, belangrijke schakel binnen het team. Mét de onervaren Robin Vanderbemden - de 21-jarige atleet uit Seraing liep voor het eerst tussen de grote jongens, maar deed het niet onaardig - en een aan zijn goede vorm twijfelende Gillet. Goede punten gescoord, dat zeker, maar niet genoeg voor een medaille.

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA