Belgian Tornados mikken in Peking op Belgisch record en finale

De Belgische aflossingsploeg op de 4x400 meter stoomt zich klaar voor het WK atletiek, dat over minder dan twee weken begint in Peking. Kort voor de afreis maakten de broers Borlée en hun teamgenoten samen met vader/coach Jacques maandag in Sportcity in Sint-Pieters-Woluwe tijd voor een training met een honderdtal jongeren. Ze uitten er ook hun ambities voor het komende WK.

"We gaan in Peking heel duidelijk voor het Belgische record (2:59.33, red)", vertelde Jacques Borlée. "Dit is de beste ploeg die we ooit hadden. Met de chrono's die we dit jaar neerzetten, kunnen we mikken op een tijd onder 2:59. Deze ploeg is ervaren, hangt aan elkaar en de jongens weten wat het is in teamverband te lopen. Daarin verschillen ze van veel andere 400m-lopers. Maar waar zal dit ons brengen? Dat is moeilijk te zeggen. Afgaande op de statistieken van dit jaar zou ik de vijfde of de zesde plaats durven zeggen. Maar je moet ook realistisch zijn. We zijn op de ranking van de zevende naar de 24e plaats gezakt omdat er groot aantal nieuwe landen is bijgekomen. Daar kan je vragen bij stellen. In de strijd tegen doping moet absoluut nultolerantie gelden."

Nieuw succeshoofdstuk
Kevin Borlée, Jonathan Borlée, Dylan Borlée, Antoine Gillet, Julien Watrin en Robin Vanderbemden willen in Peking een nieuw hoofdstuk schrijven in de knappe reeks van opeenvolgende finales die de Belgian Tornades haalden sinds de Olympische Spelen van 2008 in datzelfde Peking. "Het is zeker mogelijk gezien het uitstekende seizoen dat we meemaken", gelooft Jacques Borlée. De coach verwijst daarmee naar de Europese titel die zijn team in maart op het EK indoor in Praag haalde, in een Europees record (3:02.87). Twee maanden later wonnen de Tornados brons op het WK aflossingen in de Bahamas in een nieuwe besttijd (2:59.33).

Japanse Chiba
Woensdag vertrekt de selectie naar het Japanse Chiba om er de laatste hand te leggen aan de voorbereiding. Op het WK lopen ze de reeksen op 29 augustus en (eventueel) de finale op 30 augustus.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS