Axelle Dauwens stoot door halve finales 400m horden

PHOTO_NEWS
Axelle Dauwens heeft zich zondag op het WK atletiek in Peking verzekerd van een ticket voor de halve finales van de 400 meter horden.

Om zich te plaatsen voor de halve finales moest Dauwens in haar reeks in de top vier eindigen of een van de beste vier verliezende tijden neerzetten. De West-Vlaamse liep in de zware derde reeks en werd daarin vijfde in 55.84, haar snelste chrono van het seizoen. De Amerikaanse Cassandra Tate (vierde chrono van het jaar met 54.01) won de reeks (54.27) voor de Zuid-Afrikaanse Wenda Nel (54.45), de Britse Meghan Beesley (54.52), de Deense Stina Troest (55.56) en Dauwens.

Snelste verliezende chrono
Dauwens kon zich dus niet rechtstreeks plaatsen maar was wel goed voor de snelste verliezende chrono van alle deelneemsters en heeft haar ticket voor de halve finales van maandagmiddag (13u10) dus beet. Haar 55.84 was de vijftiende tijd van alle 24 halvefinalisten, Cassandra Tate (54.27) was het snelst in de reeksen.

Het persoonlijk record van de 24-jarige Dauwens, die ook al zeker is van deelname aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio, is 55.56. In Brussel zette ze onlangs 55.93 op de tabellen en zo plaatste ze zich ook voor het WK.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS

"Top-12 zou geweldig zijn"

"De eerste doelstelling is bereikt", klonk het achteraf bij Axelle Dauwens. "Ik liep een goede wedstrijd en zat goed in het ritme. Daarna ben ik dat goede ritme wat kwijtgeraakt omdat ik de negende horde aantikte. Ik lag toen in vierde stelling en verloor wat tijd. Toch ben ik blijven aanklampen omdat ik wist dat mijn reeks ongetwijfeld de snelste zou zijn. Ik kan dus nog sneller", aldus de 24-jarige West-Vlaamse, die 55.56 als persoonlijk record achter haar naam heeft staan.

Dauwens is tevreden over haar progressie. "Op elk kampioenschap doe ik beter. Ik groei ook tijdens een competitie en hou van de stress. In de halve finales wil ik mijn persoonlijk record verbeteren en misschien wel de top twaalf bereiken. Dat zou geweldig zijn. Ik blijf sterker worden, hopelijk is dat volgend jaar op de Olympische Spelen ook zo", klonk het bij de West-Vlaamse, die haar ticket voor Rio al op zak heeft.

PHOTO_NEWS

Ik liep een goede wedstrijd en zat goed in het ritme. Daarna ben ik dat goede ritme wat kwijtgeraakt omdat ik de negende horde aantikte. (...) Ik kan dus nog sneller

Axelle Dauwens optimistisch
BELGA
PHOTO_NEWS