Anne Zagré laat finaleticket in startblokken liggen

BELGA
Anne Zagré heeft zich op het WK atletiek in Peking niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter horden. De Belgische eindigde in haar halve finale als derde. Enkel de eerste twee gingen rechtstreeks door. Haar verliezende tijd van 12.88 volstond voor Zagré niet om door te stoten naar de finale. Een gemiste kans voor onze landgenote, die haar start volledig rateerde en een wanhopige inhaalrace net niet zag beloond worden.

Anne Zagré heeft een finaleticket op de 100 meter horden laten liggen in de startblokken van het Vogelneststadion. Daar, en alleen dààr, ging het voor de Brusselse fout in haar halve finale. Zagré leek wel als verdoofd bij het startschot. Ze startte met meters achterstand op haar concurrentes, halfweg zag de situatie er hopeloos uit. Tot Zagré de turbo aanzette en aan een geweldige inhaalrace begon. Die eindigde op de derde plaats, op twee honderdsten van nummer twee (de Jamaicaanse Shermaine Williams, 12.86) en op zeven honderdsten van de laatste heropgeviste tijd (de Zwitserse Noemi Zbären, 12.81).De Amerikaanse Dawn Harper Nelson, één van de topfavorietes, werd uitgeschakeld na een val.

"Lessen trekken voor de toekomst"
"Ik heb niet gekeken naar de reeksen voor mij. Ik wou geconcentreerd blijven op mijn wedstrijd", legt Zagré uit. Ze werd uiteindelijk elfde van alle halvefinalisten. "Ik het gevoel dat ik een goede race heb gelopen, ondanks dat ik in baan 9 moest lopen. Je hebt in die baan geen idee waar je je situeert ten opzichte van je concurrenten. Twee honderdsten sneller en ik had in de finale gestaan. Ik raak twee horden aan, twee kleine foutjes, maar voor de rest moet ik de wedstrijd nog eens terugzien. Het doel vooraf was de halve finale, en dat is gelukt, maar ik ben toch een beetje teleurgesteld in mijn chrono. Ik had gehoopt op een tijd rond de 12.70. Die stap moet ik nog nemen. In het verleden zou ik nu zijn ingestort, maar nu probeer ik hieruit te lessen te trekken voor de toekomst."

BELGA
PHOTO_NEWS
BELGA
PHOTO_NEWS