Wisselend succes voor judoka's in Bakoe

Ilse Heylen.
BELGA Ilse Heylen.

Judoka Ilse Heylen (IJF 13) is op de Europese Spelen in Bakoe uitgeschakeld in de eerste ronde van de klasse tot 52 kg. Ze verloor met een strafpunt van de Italiaanse Odette Giuffrida (IJF 11). Het toernooi in Bakoe geldt tevens als Europees kampioenschap. De 38-jarige Heylen is de Europees kampioene van 2005. Ze won ook al een zilveren (2004) en vier bronzen (2006, 2007, 2009 en 2010) EK-medailles.

Ook Kenneth Van Gansbeke gevloerd in eerste kamp
Kenneth Van Gansbeke heeft zich in de klasse tot 66 kg eveneens niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde. De 25-jarige Van Gansbeke ging met een yuko onderuit tegen de Brit Colin Oates. Die staat als nummer 7 op de wereldranglijst 41 plaatsen boven Van Gansbeke.

In diezelfde gewichtsklasse heeft Jasper Lefevere zich wél geplaatst voor de tweede ronde, maar niet voor de kwartfinale. Het nummer 34 op de ranglijst versloeg de Roemeen Remus Lazea (IJF 140) met een strafpunt. In de achtste finales kampte Lefevere later op de dag tegen de Duitser Sebastian Seidl (IJF 12), maar die kamp verloor hij met ippon.

Van Snick neemt eerste horde
Ook Charline Van Snick (IJF 11) plaatste zich makkelijk voor de kwartfinales in de klasse tot 48 kg. Van Snick was vrij in de eerste ronde en versloeg in de tweede de Azerbeidzjaanse Leyla Aliyeva (IJF 137) met ippon (een armklem) na een minuut wedstrijd.

In de kwartfinales kampt de 24-jarige Luikse, winnares van olympisch brons in Londen, later vandaag tegen de Turkse Dilara Lokmanhekim (IJF 10).

Het judotoernooi in Bakoe geldt tevens als Europees kampioenschap.