Vier Belgische atleten zijn al zeker van ticket voor Pyeongchang

persinfo
Kunstschaatsers Jorik en Loena Hendrickx en shorttrackers Jens Almey en Ward Petré zijn als eerste Belgische atleten zeker van een ticket voor deelname aan de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. De raad van bestuur van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) keurde op advies van zijn selectiecommissie hun deelname goed, zo maakte het BOIC vandaag bekend.

Broer en zus Hendrickx zullen in Zuid-Korea aantreden in de individuele competitie, Almey en Petré nemen deel aan de 1.500 meter.

In het snelschaatsen, waar België met Bart Swings een medaillekandidaat heeft, is het wachten op de officiële kwalificatielijsten. "De andere sporten moeten wachten op het afsluiten van de worldrankings in januari alvorens de atleten geselecteerd kunnen worden", zo bevestigt het BOIC.

Op 22 januari zal tijdens de raad van bestuur van het BOIC worden beslist over de definitieve selectie voor Pyeongchang. Delegatieleider Gert Van Looy hoopt met de grootste naoorlogse delegatie ooit naar de Winterspelen te gaan (11 in 1948, red).
De Winterspelen vinden plaats van 9 tot 25 februari.

AFP

Atletendorpen zijn klaar voor ingebruikname

Iets minder dan twee maanden voor de start van de Winterspelen in Zuid-Korea zijn de twee olympische atletendorpen klaar voor de dienst. Dat maakte het lokale organisatiecomité LOCOG bekend.

"Na jaren van hard werken zijn we blij te kunnen aankondigen dat de atletendorpen helemaal klaar zijn", verklaarde LOCOG-voorzitter Lee Hee Beom vrijdag tijdens een plechtigheid. "De dorpen zullen voor de atleten en officials dienen als een plaats waar ze tot rust kunnen komen en sporters van andere landen kunnen ontmoeten. Zo ontstaan er herinneringen en vriendschappen die een leven lang kunnen meegaan."

Beide dorpen, een in de bergstreek rond Pyeongchang en een in de oostelijke kuststad Gangneung, kunnen samen zo'n 6.800 atleten en officials herbergen. Na de Spelen zullen de wooneenheden in de buildings worden betrokken door particulieren, die vooraf konden intekenen. Alle appartementen werden verkocht.

De eerste atleten worden verwacht vanaf 1 februari. De Winterspelen beginnen acht dagen later. In maart volgen nog de Paralympics.

EPA

Bart Swings schaatst drie disciplines in Pyeongchang, Jelena Peeters één

Bart Swings zal op de Winterspelen in Pyeongchang uitkomen op de 1.500 meter, de 5.000 meter en de massastart. Jelena Peeters heeft haar ticket beet op de 1.500 meter. Dat blijkt uit de olympische kwalificatielijsten die de internationale schaatsfederatie ISU op zijn website heeft gepubliceerd.

Op de 10.000 meter is Swings derde reserve en moet hij dus hopen dat een aantal atleten wegvalt.

Mathias Vosté zal er in februari in principe niet bij zijn in Zuid-Korea. Hij is derde reserve op de 500 meter en vijfde reserve op de 1.000 en 1.500 meter. Jelena Peeters staat als eerste reserve op de 5.000 meter en vijfde reserve op de 3.000 meter.

Het BOIC maakte vrijdag de namen bekend van de eerste vier Belgische atleten wiens kwalificatie voor de Spelen officieel is goedgekeurd door de selectiecommissie. Het zijn kunstschaatsers Jorik en Loena Hendrickx en shorttrackers Jens Almey en Ward Petré. Op 22 januari legt het BOIC de definitieve selectie vast.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.