VIDEO: Noord-Koreaanse cheerleaders stelen show op Winterspelen

AFP
Meer dan tweehonderd Noord-Koreaanse cheerleaders zijn speciaal naar de Winterspelen in Pyeongchang gekomen om hun landgenoten aan te moedigen. De missie van Kim Jong-un lijkt geslaagd: de dames in rode outfit hangen een mooi beeld op van Noord-Korea.

Alleen maar vrolijke Noord-Koreanen op bezoek bij hun zuiderburen, de vijand. Opmerkelijk. De cheerleaders zijn populair in eigen land en eisen ook nu de schijnwerpers op. Het lijken wel robots. Minutenlang zingen ze, mét ingestudeerde dansjes – alles perfect synchroon en in de maat. 't Is eens iets anders. Bekijk de beelden in het filmpje hieronder.
3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Leopold Degallaix

    Men weet dat dit allemaal propaganda is...

  • robby dobbels

    Wat gebeurt er als je niet terugkeert? In de DPRK is het de gewoonte om niet enkel de persoon in kwestie te straffen maar ook de gehele famillie tot 3 generaties ver. Dus de kans dat ze niet terugkeren is eerder klein.

  • Vermeiren Frans

    Ik vraag me toch af wat er gebeurt als een van die meisjes niet terug naar NK komt na de spelen. Ik kan me niet van de gedachte ontdoen dat die meisjes zo maar in ZK zijn zonder dat daar iets aan vast hangt.