Rechter geeft BOIC gelijk en behoudt selectie van skiër Sam Maes voor Winterspelen

De rechter in kort geding bij de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel heeft zondag beslist dat de selectie van het BOIC en de keuze voor skiër Sam Maes behouden wordt. 

Skiërs Marjolein Decroix en Dries Van den Broecke hadden die selectie aangevochten, omdat zij vonden dat ze meer recht hadden op een startplaats op de Olympische Spelen van Pyeongchang (9-25 februari). De rechter in kort geding besliste dat zijn bevoegdheid te beperkt is om de selectieprocedure ten gronde te wijzigen.

De Belgische delegatie voor Pyeongchang bestaat uit 21 atleten. Sam Maes, de derde skiër naast Kai Alaerts en Kim Vanreusel, werd net als snelschaatser Mathias Vosté deze week toegevoegd aan Team Belgium nadat het BOIC na reallocaties extra startbewijzen kreeg toegewezen. Het BOIC moet de definitieve selectielijst uiterlijk zondagavond aan het IOC communiceren.

De verdediging van skiester Marjolein Decroix betreurt dat de rechter in kort geding zich verschuilt achter zijn beperkte bevoegdheid en riep ook vragen op bij de selecties die steeds later bekendgemaakt worden. Daardoor kunnen niet-geselecteerde atleten nog zelden een degelijk verweer opstellen tegen genomen beslissingen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.