Paralympische Winterspelen in Pyeongchang zitten erop

Eleonor Sana.
AFP Eleonor Sana.
De twaalfde editie van de Paralympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang is afgelopen. De voorzitter van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) Andrew Parsons verklaarde de Spelen zondag om 21u11 lokale tijd (13u11 in België) voor gesloten. 

In totaal namen 567 sporters de voorbije negen dagen deel aan de Winterparalympics. België won brons met de slechtziende skiester Eléonor Sana (en haar gidsende zus Chloé) in de afdaling. Dat duo greep ook net naast een medaille in de Super-G (vierde).

Jasper Balcaen, die de Belgische vlag droeg tijdens de sluitingsceremonie, moest tevreden zijn met een vijftiende plaats in de slalom. De volgende Winterparalympics worden in 2022 in Peking georganiseerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.