Olympisch atleet gaat ervandoor in gestolen roze Hummer

Photo News
De Canadese olympische skiër David Duncan werd vrijdagavond gearresteerd in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang nadat de politie hem samen met zijn vrouw en coach in een gestolen roze Hummer aantrof. Zijn coach William Raine zat aan het stuur en had te veel gedronken. De drie werden intussen vrijgelaten. 

Toen de Canadese David Duncan samen met zijn vrouw Maja en coach Raine een lege roze Hummer met een draaiende motor zagen staan na een avond uit in PeyongChang besloten ze in die auto terug te keren naar het olympisch dorp op zo'n twee kilometer van het centrum, want "ze hadden het koud". Onderweg werden ze tegengehouden door de politie. Raine, die aan het stuur zat, had een uur nadat ze de wagen hadden gestolen een alcoholpromillage van 0,162, en overschreed daarmee de limiet van 0,05. Volgens Heejun Lee van de Zuid-Koreaanse politie was een andere persoon van het gezelschap buiten westen. 

Excuses

David en Maja Duncan hebben zich intussen verontschuldigd. "We hebben enorm spijt van wat we hebben gedaan. Ons gedrag geeft blijk van gebrekkig inschattingsvermogen en ligt ver onder de standaard die men van ons, als leden van het Canadese olympische team of van Canadezen in het algemeen verwacht", luidde de officiële verklaring. 

Coach William Ryan Raine zei dat zijn daden "onvergeeflijk" zijn en verontschuldigde zich tegenover de eigenaar van de Hummer. "Woorden kunnen niet uitdrukken hoeveel spijt ik hiervan heb. Ik heb mijn teamgenoten, vrienden en familie teleurgesteld", zei hij. 

David Duncan werd achtste in het skicross op de Winterspelen. De voormalige alpineskiër is tweevoudig olympische medaillewinnaar in het skicross
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Surmont

    Ideale wagen om niet op te vallen ...

  • Clement Asselman

    En de straf? Het is al erg dat je in Zuid-Korea met roze Hummers mag rijden ;o), maar je mag ze dan nog straffeloos stelen/lenen ook?