Homoseksuele olympiërs dagen conservatieve vicepresident Mike Pence uit

Gus Kenworthy en Adam Rippon
Instagram: guskenworthy Gus Kenworthy en Adam Rippon
De Amerikaanse homoseksuele slopestyle-skiër Gus Kenworthy plaatste gisteren een foto op Instagram waarin hij te zien aan de zijde van kunstschaatser Adam Rippon, die eveneens homo is. In het onderschrift, dat de hashtag #TeamUSGay" bevat, daagt Kenworthy de oerconservatieve vicepresident Mike Pence uit, die de Amerikaanse delegatie leidt. 

"Ik ben zo ontzettend trots de LGBTQ-gemeenschap te vertegenwoordigen samen met deze ongelooflijke gast. Eat your heart out, Pence! (Pak aan, Pence!)"

Mike Pence staat erom bekend er oerconservatieve waarden op na te houden. Zo is hij tegen abortus en het homohuwelijk en heeft zich ooit laten ontvallen dat hij onderzoeksgeld voor AIDS liever wil investeren in "bekeringsprogramma’s" voor homo’s.

Precies om die reden liet Kenworthy begin deze maand ook weten dat hij Pence "een vreemde keuze" vond om de Amerikaanse delegatie te leiden. "Iemand die de LGBTQ-gemeenschap al frontaal heeft aangevallen en deel uitmaakt van een kabinet dat in het algemeen tegen ons is en dingen doet om ons tegen te werken, lijkt niet geschikt voor deze rol", zei Kenworthy. 

Adam Rippon en Gus Kenworthy zijn de eerste twee openlijke homoseksuele Amerikaanse atleten die naar de Winterspelen gaan. Kenworthy deed ook al mee aan de Spelen in Sotsji in 2014 waar hij een zilveren medaille won, maar dat was voor zijn outing. "Ik ben nooit echt trots geweest op mijn sportieve prestatie in Sotsji omdat ik niet open kon zijn over wie ik was", zei de inmiddels 26-jarige skiër toen hij zich in 2015 outte. 
5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Manten Kalle

  Ik snap niet waarom ze Pence moeten uitdagen. Als hij hen gerust laat, omgekeerd dan ook. Dat is gewoon om een reactie uit te lokken.

 • Heidi Nackaerts

  Kunnen die homo's niet eens normaal doen ? Ik loop toch ook niet met mijn sexualiteit te koop !

 • Berdine BERDINE JOOS

  Waarom dagen die homo's altijd iemand uit. Laat de mensen met rust en hun werk doen. Jullie zijn toch ook graag gerust gelaten als je je werk doet.

 • Johan Coppens

  Kunnen die mensen niet gewoon samen zijn en meedoen? In 2018 is uitkomen voor je seksuele voorkeur toch heel gewoon

 • Johan Van Biesen

  Als je een afwijkend gedrag van de aanvaarde norm hebt is dat niet iets om fier over te zijn en het door de strot van iedereen te duwen. Waarom moeten deze minderheden altijd in de spotlights staan? Het is een pervers gedrag en zou niet aangemoedigd moeten worden door de steeds 'progressiever' denkende media. Het zijn de minderheden die de meerderheid wil overheersen, dat heeft enkel negatieve gevolgen op lange termijn.