Het straffe verhaal van Red Gerard, de snowboarder van 17 die olympisch goud won nadat hij zich overslapen had na een Netflix-bingewatch

Getty Images
Seppe Smits kon zijn olympische droom in de finale van het slopestyle in het Phoenix Snow Park niet waarmaken, Red(mond) Gerard wel. Een Amerikaanse kerel van 17 jaar. En wat het nog straffer maakt: hij had zich de nacht voor de finale overslapen na een Netflix-binge. 
EPA

Samen met zijn land- en kamergenoot Kyle Mack was Red in Pyeongchang verslaafd geraakt aan de FOX-serie Brooklyn Nine-Nine. Ook de avond voor de finale keken ze volop - kwestie van de druk wat weg te houden. Alleen sliepen de beide Amerikanen op zondagmorgen los door hun alarm. Om 6 uur 's morgens verschenen ze niet op het uur van afspraak. Het was uiteindelijk Mack die Gerard uit zijn bed sleepte, waarop Red zijn skivest niet meer kon vinden. Opnieuw Mack schoot hem ten hulp door zijn jas uit te lenen. Met een sandwich in de handen trok Red naar het Phoenix Snow Park en de rest is geschiedenis.

In tegenstelling tot Seppe Smits had 'laagvlieger' Gerard blijkbaar weinig last van de wind en liet hij in zijn finale run een score van 87.16 optekenen, waarmee hij beter deed dan de Canadezen Max Parrot en Mark McNorris. Gerard kroonde zich bovendien tot jongste Amerikaan ooit om Amerikaans goud te pakken sinds de 16-jarige bobsleeër Billy Fiske in 1928. Toen de tiener uit Colorado besefte dat hij gewonnen was, riep hij voor de olympische tv-kijkers alleen maar 'Holy Fuck!'. "Dit is geschift, echt waar. Ik kan het niet geloven. Een podiumplaats was al geweldig geweest, maar goud? Onwaarschijnlijk."

AFP
Getty Images
Getty Images
Getty Images
AFP
REUTERS
Getty Images
Getty Images
EPA8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Fred De Backer

  Wat een zure reacties weer. Dat toont enkel aan way voor supertalent dit is. Hoe kunnen mensen zeggen dat dit geen seriueze sport is, al eens gezien met wat een snelheid en hoogte de sprongen worden uitgevoerd?

 • Lode Van de Keere

  Zegt veel over de sport op zichzelf, dankzij genoeg lobbyen (centen) op het olympisch programma geraakt.

 • Febe Chapin

  2018, waar je gouden medaille wint na bingewatchen op netflix.

 • Meert Dominique

  Ja ja, snowboarden is een Olympische sport, zoals curling en schaatsen. De winterspellekes kun je toch niet serieus nemen.

 • Mario Tersago

  Of het zegt genoeg wat je hier daadwerkelijk voor deze sport moet doen, of het zegt hoeveel degelijke voorbereiding Seppe erin heeft gestoken..