Curling plots populaire wintersport met dank aan Anastasia, Russisch internetfenomeen dat ook brons behaalt

instagram a_nastasia92
En plots is curling weer populair. Met dank aan Rusland, zoals vier jaar geleden in Sochi ook. Toen maakte het Russische damesteam grote sier, nu doet Anastasia Bryzgalova (25) dat. Als een mix van Angelina Jolie en Megan Fox, wordt ze door de twitterende olympische volgers omschreven. Aan de zijde van haar man Aleksandr Krushelnitckii pakte Anastasia het brons tijdens het dubbel gemengd in het curlen. 
EPA

Als Olympische atleten uit Rusland doet het duo mee onder neutrale vlag, maar dat weerhield hen er niet van om een medaille te winnen. In 2016 kroonde het koppel zich nog tot wereldkampioen in Zweden, maar in Pyeongchang moesten ze in de halve finale de duimen leggen voor Jenny Perret en Martin Rios, een Zwitsers duo dat momenteel wereldkampioen is. Bryzgalova studeerde af aan de 'Lesgaft National State University of Physical Education, Sport and Health', een universiteit in Sint-Petersburg. Het was in die periode dat ze haar liefde voor het curlen ontwikkelde, nadat ze reclame zag voor een curlingclub op een ijspiste. In 2017 huwde ze Aleksandr. (lees hieronder verder)

REUTERS
AFP

In het dubbel gaat het er in het curlen sneller aan toe dan in het enkel: er wordt maar naar acht 'ends' gespeeld in plaats van de traditionele tien en er is geen zogenaamde 'skip' of kapitein zoals wanneer de sport met z'n vieren beoefend wordt. Curling, waarbij een gepolijste granieten steen van 20 kilogram over grof ijs glijdt (met veel lawaai tot gevolg) zou zijn oorsprong hebben in de middeleeuwen in Schotland en werd lang gedomineerd door Canada en de Noord-Europese landen. Een beetje een 'cultsport' -weinigen snappen de regels- maar nu is ze een van de snelst groeiende wintersporten. Met, onder andere, dank aan Anastasia Bryzgalova.

👻 #happytogether

Een foto die is geplaatst door null (@a_nastasia92) op

😸#sochi

Een foto die is geplaatst door null (@a_nastasia92) op

Photo News
REUTERS
EPA
Photo News
REUTERS
Getty Images
REUTERS
REUTERS
Photo News
Photo News
REUTERS9 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Boden

  Waar kunnen wij ons laten inschrijven voor de curling ?

 • Pedro Gonzalez

  Is al net zo mooi als de Paraguyaanse speerwerpster Leryn Franco.

 • ronny cuypers

  Een sport leuk vinden omwille van de look van een madam? Seksisme ten top.

 • Jan De Vos

  waarom zijn de meeste Russische vrouwen zoveel mooier dan de vrouwen in Belgie en omgeving ??

 • Steven Vanden Broeck

  Wow yeah, inderdaad, eindelijk eens een echt mooi meisje!