Amerikaanse theorie rond Oranje schaatssucces ontlokt veel spot: "Spitsuur in Nederland"

ANP
Vraagt u zich ook af hoe het toch komt dat Nederland telkens weer excelleert in het snelschaatsen? Nodeloos, want de Amerikaanse NBC-commentatrice Katie Couric had bij de openingsceremonie haar 'analyse' al klaar. Tot grote hilariteit van de Nederlanders, die nu op twitter de draak met haar steken.

Het moet zijn dat Katie Couric in de winter nog nooit in Amsterdam was, anders had ze zelf wel ingezien hoe lachwekkend haar uitleg voor de dominantie van Oranje in het schaatsen wel was. "Zoals geweten heeft Amsterdam veel grachten die in de winter kunnen dichtvriezen," zei ze. "En zo lang die grachten al bestaan, gebruikten de Nederlanders die om van de ene plek naar de andere te schaatsen, om tegen elkaar te racen en zich te amuseren."

Als dàt geen fake news is, gierden ze in Nederland. Waarna ze op twitter helemaal los gingen.
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lois Verdonk

  De enige echte reden is dat de Nederlander hun schaatsen makkelijk onder hun klompen kunnen vijzen. Dat moeten wij onder onze mocassins niet proberen.

 • Maarten Hornstra

  @dirk vanderaa: de meeste Europeanen en jij wijzen natuurlijk moeiteloos Saskatchewan, Delaware en Connecticut aan op een kaart van de Noord-Amerika. Echt, lachen om een ander, het is zo makkelijk...

 • Rania Desaegher

  Herinner u op de nedrlandse tv, Nederlandse toeristen in Spanje konden nog niet op een landkaart aanwijzen waar Spanje lag. Dus niet te veel lachen met de Amerikanen , lieve Noorderburen.

 • wim rooyakkers

  In Nederland zijn veel kunstijsbaan,en wij hebben veel tennisvelden,daar zit het verschil

 • Thomas Van Pul

  De algemene kennis is natuurlijk super laag bij de Amerikanen zoals altijd blijkt ,dat succes van ze komt puur uit een vroege keuze van richtin+ focus en specialisatie