Amerikaanse skiër tekent op nationale tv voor eerste homoseksuele zoen op de Spelen en wordt bedolven onder de steun

RV
Het moet ongetwijfeld een primeur zijn. Een atleet die tijdens de Spelen live op de Amerikaanse televisie een homoseksuele zoen uitdeelt aan zijn vriend. De Amerikaanse Skiër Gus Kenworthy kreeg het voor elkaar. 

Voor zijn kwalificatierun in het slopestyle kuste de 26-jarige Amerikaan zijn vriend Matthew Wilkas vol op de mond. En dat had de cameraman van NBC ook gezien waarop de innige omhelzing plots live op de Amerikaanse televisie te zien was. 

"Ik was me er niet van bewust dat dit moment gefilmd werd, maar ik ben zo blij dat het wel is gebeurd", schreef Kenworthy bij de afbeelding op Twitter. "Als kind had ik niet durven dromen van een homoseksuele zoen bij de Spelen op tv, maar voor de allereerste keer kunnen de kinderen van nu het wel!" Uiteraard ging het opvallende beeld niet onopgemerkt voorbij op de sociale media. Kenworthy werd bedolven onder de felicitaties voor zijn actie. 
26 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christine Verreydt

  Ik zie hier gewoon twee mensen kussen. Niks abnormaals aan.

 • Sabine Naudts

  Als ik sommige reacties lees zijn er toch nog velen die in de 18 eeuw zijn blijven vaststeken,wat als jullie zoon of dochter dit naar huis komt vertellen,zal u dan ook zo reageren,hoop van niet voor het welzijn van uw kind

 • Jean Paul Peelos

  En maar schockeren en zich in de publiciteit zetten. Ze worden nu gelijk behandeld. Stop dus met deze promo-vertoningen. Precies door deze onnodige reklame, groeit de haat. Tijd voor anders zijn, om te integreren.

 • Michael Aerts

  Gruwelen van een uiting van liefde is veel gruwelijker. De natuur zorgde voor liefde tussen mensen. Als je het niet kunt aanzien waarom sta je er dan naar te kijken, kijk gewoon de andere kant uit, veel meer hetero's maar zij moeten aan niemand de goedkeuring vragen. Helemaal geen kwestie van opvallen, gewoon een kwestie van het recht te hebben te doen zoals iedereen.

 • Jan peeters

  Dit zou al lang de doodgewoonste zaak van de wereld moeten zijn, gewoon twee mensen die mekaar graag zien, doen niemand kwaad, en aan degenen die dit niet kunnen zien, niemand verplicht je om te kijken, er zijn heel wat andere dingen in de wereld om je druk over te maken, dingen die er echt toe doen en daar reageert men dan niet op.........