Alpineskiën voor landenteams binnenkort op olympisch programma?

EPA
Op de volgende Olympische Winterspelen, in 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeonchang, zou alpineskiën voor landenteams wel eens deel kunnen uitmaken van het programma. Dat heeft Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), vandaag laten uitschijnen.

"Momenteel zijn we in bespreking met de Internationale Skifederatie, om te bepalen welke disciplines we op de Olympische Spelen 2018 en 2022 zullen toelaten", zei Bach vandaag tijdens een persconferentie in de rand van het WK alpineskiën in het Amerikaanse Beaver Creek. "We hopen de komende maanden met goed nieuws te kunnen komen betreffende de intrede van het skiën in teams. We hopen dat we het volledige programma kunnen vastleggen tegen de volgende zitting van ons Uitvoerend Comité, in juli in Kuala Lumpur".

Het alpineskiën in teams maakt al sinds 2005 deel uit van het WK skiën. Bij deze discipline nemen mannen en vrouwen het tegen mekaar op in een rechtstreekse knock-outtabel, waarbij ze op twee parallelle pistes naast mekaar skiën. De aanname als olympische discipline zou in de lijn der verwachtingen liggen, aangezien het IOC ook al het gemengde estafette in de biatlon, de estafette in het skeleton en het kunstschaatsen in ploegen goedkeurde voor de volgende Winterspelen.