"Ik doe niet aan doping", gaf bobsleester op haar trui mee waarna ze betrapt werd op… doping

rv
RV rv
O ironie. Niet zo gek lang geleden stond Nadezhda Sergeeva nog te pronken met een trui waarmee ze vertelde tegen doping te zijn, vrijdag liep ze alsnog tegen de dopinglamp. 

De Russische eindigde samen met Nadezhda Paleeva in de tweemansbob op een twaalfde plaats. Net boven onze landgenotes An Vannieuwenhuyse en Sophie Vercruyssen. Toch schoven de Belgische dames nog een plek op nadat het Russische duo geschrapt werd in de uitslag.

In een dopingtest van 18 februari, twee dagen voor de eerste runs in Pyeongchang, werden sporen van niet toegelaten hartmedicatie aangetroffen bij Nadezhda Sergeeva. Ironisch wel, want een tijdje terug keerde diezelfde Sergeeva zich nog tegen doping. "Ik doe niet aan doping", stond er te lezen op haar witte trui. Het bleken uiteindelijk dus holle woorden.

Nadezhda Sergeeva (R) en Anastasia Kocherzhova.
Photo News Nadezhda Sergeeva (R) en Anastasia Kocherzhova.
EPA9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stavros kanakaris

  Meldonium is géén doping, enkel excuus om zoveel mogelijk Russen buiten te houden

 • Alfons Thijs

  In het veldrijden is er amper controle op doping. Ze proberen het zo populair te maken. Maar het zal voor altijd een saaie nationale sport blijven.

 • Pelkmans Erik

  Doping is van alle tijden, het opsporen hinkt altijd een stapje achterop. Met een biefstuk onder het zadel lukt het niet! Jammer van de hypocriete trui doch er zal wel weer een uitleg voor zijn zeker ?

 • maarten mouton

  Toch weer de Russen die betrapt worden. Schors ze nog maar wat langer.

 • Lowie Smits

  Wim Heremans, dan moet je eerst beginnen een hoop landgenoten aan te klagen die zonder enig bewijs Mathieu van der Poel zwart te maken. Of heb je dan een selectief geheugen?