"Bart Swings en Seppe Smits winnen brons op Winterspelen"

Bart Swings in volle actie.
EPA Bart Swings in volle actie.
België mag tijdens de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang rekenen op twee bronzen medailles. Die zullen komen van snowboarder Seppe Smits en snelschaatser Bart Swings.

Dat voorspelt althans Gracenote op basis van wereldwijd geleverde prestaties in de afgelopen maanden. Begin november stelde het sportstatistiekenbureau nog dat Smits goud zou pakken en Swings op een bronzen medaille mocht rekenen.
Twee dagen voor de openingsceremonie in Pyeongchang heeft Gracenote de laatste versie van zijn virtuele medailletabel gepubliceerd. België is daarin terug te vinden op de 26ste plaats.

Getty Images

Seppe Smits werd in maart 2017 in het Spaanse Sierra Nevada voor de tweede keer wereldkampioen in de slopestyle, een olympische discipline. Samen met Bart Swings kan hij in de voetsporen treden van Bart Veldkamp. De tot Belg genaturaliseerde Nederlandse schaatser werd in 1998 in Nagano derde op de 5.000 meter. Veldkamp zorgde voor het laatste Belgische eremetaal op de Winterspelen.

Het klassement van Gracenote wordt aangevoerd door Noorwegen met 41 medailles (13x goud, 13x zilver, 15x brons). Daarna volgt Duitsland met 39 medailles, met een verbluffende bijdrage van Laura Dahlmeier. De biatlete zou voor zes gouden medailles zorgen. De Verenigde Staten (29 medailles) vervolledigen de top drie.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Pedro Gonzalez

    Het zou een mooie titel kunnen zijn na de spelen. Maar ik geloof er niets van. Het artikel lijkt te insinueren dat het wel eens op de 5000 meter kunnen zijn. Er zijn in die discipline minstens 6 deelnemers tegen wie hij het moet afleggen.

  • Pedro Gonzalez

    En op welke afstand behaalt Swings dan brons? Er is één mogelijkheid, namelijk de massastart, ofte pensenkermis op het ijs: wringen, trekken en duwen en hopen op een klein groepje voorin met niet teveel snelle sprinters.