Wereldkampioen Vital Heynen terug in het land

Heynen bezoekt Maaseik
Heynen bezoekt Maaseik
Drie dagen nadat Vital Heynen als eerste Belgische trainer ooit een wereldtitel veroverde in een olympische teamsport - hij leidde Polen naar WK-goud in het volleybal - was de 49-jarige Limburger weer in het land. En hij is zijn roots duidelijk nog niet vergeten...

Na drie weken op het WK volleybal in Italië keerde Vital Heynen woensdag weer naar huis. Niet dat hij lang in zijn zetel bleef zitten want de trainer van de Poolse wereldkampioenen ging meteen op bezoek bij zijn eerste liefde: volleybalclub Maaseik, het team waar hij zelf twintig jaar speelde en dat hij zes jaar coachte. Daar kreeg hij op het secretariaat een Pools truitje aangeboden, met als opschrift Mistrz Swiata, wat zoveel wil zeggen als wereldkampioen. En 's avonds toonde hij zich dan nog eens van zijn beste vaderlijke kant, toen hij de training ging leiden van het team waar zijn 13-jarige dochter Bente (linksonder) speelt, bij Jaraco. 

Heynen, die eerder Duitsland naar WK-brons coachte en met de Red Dragons vierde werd op het EK van 2017, hoopt met Polen een olympische medaille te bemachtigen in 2020.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.