Wereldkampioen tempert euforie rond dartssensatie Sherrock: “Ze heeft nog niets gewonnen”

.
photonews .
Wordt het drie op een rij voor Fallon Sherrock? De Britse dartssensatie treedt deze namiddag aan tegen haar landgenoot Chris Dobey in de derde ronde op het WK PDC. Na zeges tegen Ted Evetts en de Oostenrijkse topper Mensur Suljovic zijn de verwachtingen hooggespannen. Wereldkampioen Michael van Gerwen tempert de euforie.

“Iedereen maakt van Fallon Sherrock nu ‘a big thing’, maar ik wist altijd al waartoe ze in staat was. Dus ik ben helemaal niet verrast door haar succes”, zegt Van Gerwen, drievoudig wereldkampioen PDC. “Sherrock doet het hier heel goed. Met haar gemiddeldes en haar percentages op de dubbels zorgt ze voor een revolutie binnen het vrouwendarts. Mààr: ze heeft nog niets gewonnen. Ze zei onlangs tegen mij: ‘Ik moet nu veel interviews doen’. Ik antwoordde: ‘Nu weet je hoe ik me de laatste acht of negen jaar voel’. Als je met mannen gaat spelen, krijg je ook dezelfde behandeling.”

Van Gerwen gunt Sherrock de schijnwerpers in Alexandra Palace, maar de Nederlander wil zich vooral focussen op zijn eigen prestaties op het WK. “Ik ben er niet in geïnteresseerd om iemand advies te geven”, luidt het bij ‘Mighty Mike’. “Ik ben hier voor mezelf, om het WK te winnen. Wat Sherrock doet, maakt me niet echt uit. Het is geweldig voor haar en voor de dartssport, maar wat zij of Gerwyn Price presteert, ligt niet in mijn handen. Ik ben de wereldkampioen, ik kom op voor mezelf. De andere darters boeien me niet zo.”

Fallon Sherrock treedt straks aan in de namiddagsessie (derde wedstrijd vanaf 13u30) in Alexandra Palace. Haar tegenstander Chris Dobey is het nummer 22 van de wereld.
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Catherine MISTIAEN

  Vreemd dat deze subtiele sport van finesse, tactiek, vizierkunst, etc, nu pas anno 2020 bij de vrouwen doordringt. En dat de mannen voorlopig veruit de beste zijn daarin. (Schaken, daarin zijn M ook beter). En er is ook nog een enkele V bij mijn weten, die een eigen, feminiene, typische vrouwensport uitgevonden heeft: bizar. Het zijn nog altijd V die mannensport doen.

 • peter vermaelen

  Dit is gewoon typisch Van Gerwen met zijn grootspraak en groot ego. Daarom is hij ook de nummer 1 van de wereld, aan de top moet je aan jezelf denken of je gaat er mentaal onder door. Maar hij heeft echt wel respect voor haar en hij bedoelt het wel goed. Hij prikkelt haar om nog beter te doen, en daar gaat het om hé. Toernooien winnen.

 • felix strackx

  De tijd dat ze grote pinten bier dronken tijdens de competitie lijkt wel voorgoed voorbij. Maar het blijft toch vooral een cafesport.

 • Guido Hex

  welke zender kunnen we kijken

 • Serge Ide

  Waar kan je volgen op tv??