Wereldkampioen boksen verdacht van moord op zijn vrouw

De Venezolaan Valero, wereldkampioen bij de lichtgewichten, zou zijn vrouw doodgestoken hebben in hun hotelkamer.
UNKNOWN De Venezolaan Valero, wereldkampioen bij de lichtgewichten, zou zijn vrouw doodgestoken hebben in hun hotelkamer.
Bokser Edwin Valero, wereldkampioen WBC bij de lichtgewichten, wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben vermoord. De Venezolaan werd in Valencia, in het noorden van het Zuid-Amerikaanse land, aangehouden. Dat maakte de politie bekend.

"Om 5u30 's morgens ging de bokser naar de receptie van het hotel en vertelde er het veiligheidspersoneel wat hij in zijn kamer had aangericht. De agenten gingen naar boven en vonden het levenloze lichaam van zijn echtgenote, Jennifer Carolina Viera de Valero, 20 jaar", zo verklaarde de directeur van de wetenschappelijke politie Wilmer Flores aan de lokale media. Volgens de lokale pers vertoonde het lijk van de jonge vrouw steekwonden.

Huiselijk geweld
De 28-jarige Valero werd een eerste keer ondervraagd en voor de procureur geleid, gaf Flores nog mee. De bokser, ongeslagen in 27 wedstrijden, werd eind maart al eens aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Ook zou hij personeel van het ziekenhuis waar zijn vrouw behandeld werd, hebben aangevallen. In 2007 was hij al beschuldigd van agressie tegen zijn moeder en zus. (belga/kh)

UNKNOWN
UNKNOWN
UNKNOWN