Wereldkampioen badminton raakt gewond bij zwaar verkeersongeval

Kento Momota.
AFP Kento Momota.

De Japanner Kento Momota, 's werelds beste badmintonspeler, ligt in het ziekenhuis nadat hij betrokken raakte bij een ernstig verkeersongeval. De tweevoudige wereldkampioen zat in een busje op weg naar de luchthaven van de Maleisische hoofdstad Kualu Lumpur toen het voertuig maandagmorgen op de snelweg botste met een traag rijdende vrachtwagen. De bestuurder van het busje kwam daarbij om het leven.

Momota brak zijn neus en liep snijwonden op in het aangezicht. Een assistentcoach, een fysio en een badmintonofficial liepen lichtere kwetsuren op.

De 25-jarige Japanse vedette had enkele uren eerder de Maleisische Masters op zijn naam geschreven. Hij geldt als de topfavoriet voor olympisch goud in Tokio, de enige titel die nog ontbreekt op zijn palmares.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.