Wereldantidopingagentschap uit "grote bezorgdheid" over beslissing van het TAS

EPA
Het Wereldantidopingagentschap (WADA) reageert "met grote bezorgdheid" op de beslissing van het Sporttribunaal TAS vandaag om de schorsing van 28 Russische sporters te annuleren. Dat laat het vanavond weten in een mededeling.

Het WADA zegt "de intentie van het IOC te steunen om alle opties te overwegen, inclusief de mogelijkheid in beroep te gaan bij het Federaal Tribunaal van Zwitserland". Het antidopingagentschap onderstreept dat de "sporters deel uitmaakten van het systematisch Russisch dopingsysteem".

De beslissing van het TAS zal volgens het WADA "onbegrip en frustratie uitlokken bij andere sporters". Dat het beroep van elf sporters bij het TAS niet aanvaard werd, is voor het WADA het bewijs dat het IOC gelijk had om de Russische sporters die aanwezig waren in Sochi te weren van de Spelen in Zuid-Korea. "Het verwerpen van het beroep van de elf andere sporters bevestigt de conclusies van de Commissie Schmid van het IOC, die de structurele manipulatie van dopingcontroles onderzocht." 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • patrick morel

    Er zijn er die pakken en er zijn er die gepakt worden, wie gelooft dat alles zuiver is leeft op Mars.

  • Lodewijk Verborgt

    Die dopingproblemen zijn toch zo opgelost. Laat doping overal toe en dan kan iedereen weer met gelijke wapens strijden.