Wendy Jans en Alain Vandersteen bereiken kwartfinales op WK snooker

Wendy Jans verdedigt haar titel.
EPA Wendy Jans verdedigt haar titel.
Wendy Jans en Alain Vandersteen (bij de masters) hebben zich geplaatst voor de kwartfinales op het WK snooker voor amateurs in het Egyptische Hurghada. De andere drie Belgen zijn uitgeschakeld.

Wendy Jans, de viervoudige wereldkampioene, versloeg de Duitse Diana Stateczny: 4-0. De 32-jarige uit Bree lukte breaks van 63 en 55. In de volgende wedstrijd wacht de Indiase Vidya Pillai, reekshoofd nummer twee.
    
Bij de masters zette Alain Vandersteen in de zestiende finales Salim Ali Alsuwaidi uit de Verenigde Arabische Emiraten met 4-2 aan de kant. Vandersteen lukte breaks van 63 en 51. In de achtste finale zorgde hij voor de verrassing door de Maltees Simon Zammit, reekshoofd nummer één, met 4-1 wandelen te sturen. In de kwartfinale neemt hij het op tegen de Thai Phisit Chandsri, die in de zestiende finale Mario Van Herk aan de kant zette met 4-0 en breaks van 56, 54 en 92 noteerde.
    
Ook Johny Moermans moest in de zestiende finale van de masterscompetitie afhaken en dit ondanks een sterke wedstrijd tegen de Engelsman Simon Dent. Dent haalde het met 4-3 nadat hij in het beslissende frame een 53 break wegpotte.
    
Bij de mannen klopte Tomasz Skalski in de zestiende finale de Qatarees Bashar Abdulmajeed met 5-2. In de achtste finale tegen de 19-jarige Maltees Brian Cini won Skalski het eerste frame op de zwarte bal. Bij de pauze hingen de bordjes 2-2 gelijk. In de tweede wedstrijdhelft miste Skalski enkele kansen die Cini afstrafte met breaks van 57 en 62. Ook frame zeven was voor Cini, die zich met 5-2 de betere toonde.

Alain Vandersteen speelde twee goede wedstrijden vandaag.
adv Alain Vandersteen speelde twee goede wedstrijden vandaag.
adv