Wéér pech: topskiester Vonn toegetakeld door eigen honden

De zoveelste blessure in de rijke carrière van Lindsey Vonn (31) is best een 'speciale'. De Amerikaanse skivedette lag gisteren op de operatietafel na een onderonsje met haar ... honden. Vonn wou haar spelende viervoeters scheiden en hield daar een gehavende rechterhand aan over. Vooral aan haar duim hadden de dokters toch wel wat werk.

Vonn, goed voor een recordaantal van 67 wereldbekermanches en vier wereldbekereindzeges, wordt de laatste drie jaar niet gespaard van pech. Hieronder een overzichtje:

Februari 2013:

Op het WK in het Oostenrijkse Schladming scheurt Vonn de kruisbanden van haar knie nadat ze slecht neerkomt na een sprong.

November 2013:

Door een val op training scheurt ze haar kruisband opnieuw af.

December 2013:
Tegen beter weten staat ze een maand later toch aan de start van een wereldbekerwedstrijd in Val d'Isere om zich te plaatsen voor de Spelen in Sochi. Ook daar verdraait ze haar knie. Sochi is uitgesloten.

Augustus 2015:
Vonn loopt bij een val op training in Nieuw-Zeeland een enkelbreuk op.

November 2015:
Gebeten door haar honden Leo en Bear en een (kleine) terugval in de revalidatie. De gewezen vriendin van Tiger Woods was na haar enkelbreuk bijna klaar om de competitie te hervatten. In principe maakt ze haar rentree op 28 november in de reuzenslalom in het Amerikaanse Aspen.

EPA
epa