Wat een weelde! Kim Huybrechts klopt nu ook ex-finalist Noppert en staat bij laatste zestien op WK darts

Photo News
Belgische weelde op het WK darts in het Londense Alexandra Palace. Na de eclatante zege van Dimitri Van den Bergh op zaterdag wist Kim Huybrechts (PDC-41) zich vanavond te plaatsen voor de vierde ronde (achtste finales). Onze landgenoot klopte de Nederlander Danny Noppert (PDC-31) met 4-2.

Noppert was in januari 2017 nog finalist op de befaamde Lakeside - het WK van dartsbond BDO - maar stapte een jaar later over naar de PDC. De Nederlander kwam tegen Huybrechts 0-1 en 1-2 voor, maar telkens knokte onze landgenoot zich langszij. Erop en erover, dacht Huybrechts, en zo geschiedde. Het werd 3-2, waarna Huybrechts op briljante wijze de kers op de taart zette. Met nog 150 punten op het bord had de Belg een eerste kans om de wedstrijd af te maken. En deed dat nog ook: triple 20, triple 20, double 15. ‘Ally Pally’ stond een zoveelste keer op stelten. 

In de vorige ronde had Huybrechts al de maat genomen van ex-wereldkampioen Rob Cross. Voor een plaats in de kwartfinales neemt de jongste van de broers Huybrechts het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Engelsman Luke Humphries (PDC-46) en de Duitser Nico Kurz (PDC-222).

Gisteren plaatste Dimitri Van den Bergh zich voor de derde ronde. Na een hoogstaande wedstrijd haalde ‘Dancing Dimi’ het van de Engelsman Josh Payne met 3-0. Zo zijn er in Alexandra Palace nog altijd twee Belgen actief op het WK, een ongekende weelde.

Photo News
Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.