Wat een stunt! Huybrechts geeft ex-wereldkampioen bolwassing op WK darts: “Ik kan dit niet geloven”

Photo News
Wat een stunt: Kim Huybrechts heeft zich geplaatst voor de derde ronde op het Wereldkampioenschap darts (PDC/3 miljoen euro). In het Alexandra Palace in Londen versloeg hij verrassend de Engelsman Rob Cross met klinkende 3-0-cijfers. Cross werd in 2018 nog wereldkampioen. 

Huybrechts (PDC-41) nam met 3-1 de eerste set voor zijn rekening en dit na onder meer een 116 uitworp en een 180 maximum. Rob Cross (PDC-2) die zich in 2018 tot wereldkampioen kroonde, bleef op de dool en Huybrechts profiteerde van de missers. Hij kon met uitworpen van 66, 72 en 40 ook set twee winnen. In de derde set nam de 34-jarige Antwerpenaar een 2-0-voorsprong en dit na een 152 uitworp. Cross pakte leg drie, maar Huybrechts lukte een 11-darter voor een overtuigende 3-0-zege.

Huybrechts noteerde een gemiddelde van 89.59 per drie darts tegen 89.64 voor Cross. Bij het uitwerpen was Huybrechts superieur met 50% tegen 15.38% voor Cross.

Ook de vijfvoudige wereldkampioen Raymond van Barneveld (PDC-40) ging onderuit. 'Barnie', die onlangs liet weten dat het zijn laatste WK is, moest met 3-1 zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Darin Young. Ook zijn landgenoot Jermaine Wattimena (PDC-18) verloor na een decider met 3-2 van de Engelsman Luke Humphries (UMB-46).

Huybrechts: “Ik kan het niet geloven”

“Eerlijk? Ik ben verbaasd. Ik kan het niet geloven”, reageerde Huybrechts na de stunt. “Maar Cross haalde zijn gebruikelijk niveau niet, daar moet ik ook eerlijk in zijn. Het was ver weg van tot wat hij in staat is. Maar daar moet ik niet aan denken, want ik won. Ik greep mijn kansen en ben uiteraard tevreden met de overwinning. Ik zat goed in het hoofd, maar hij voelde als ex-wereldkampioen de druk zeker. De rest van het kampioenschap? Ik bekijk het duel per duel. Ik ga morgen naar huis en mijn dochter doodknuffelen. Want ik heb haar de voorbije vijf dagen gemist, daar ga ik van genieten en blijven trainen. En dan zien we wel wat de rest van het WK brengt.” 

Uitslagen
Eerste ronde
Darius Labanauskas (Lit/82) - Matthew Edgar (Eng/66) 3-0
Yuki Yamada (Jap) - Ryan Meikle (Eng/70) 3-1
Luke Woodhouse (Eng/69) - Paul Lim (Sin) 3-0
Mark McGeeney (Eng/85) - Matt Campbell (Can) 3-1
Zoran Lerchbacher (Oos/71) - Jamie Hughes (Eng/47) 3-2
Darin Young (VSt) - Raymond van Barneveld (Ned/40) 3-1

Tweede ronde
Luke Humphries (Eng/46) - Jermaine Wattimena (Ned/18) 3-2
Kim Huybrechts (Bel/41) - Rob Cross (Eng/2) 3-0

Photo News
Photo News
Photo News1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joris De Crom

    Joris De Crom Zo te zien goed af getreinde atleten, of heeft het met stabiliteit te maken, meer gewicht staat vaster.