Wat een prestatie! Nina Derwael pakt BRONS op WK turnen

Twitter Team Belgium
Op het WK turnen in Montréal heeft Nina Derwael een bronzen medaille veroverd aan de brug met ongelijke leggers. Met een persoonlijk record van 15.033 bezorgt de 17-jarige Truiense ons land voor het eerst in de geschiedenis eremetaal in een toestelfinale. Titelverdedigster Fan Yilin (15.166) stak voor China het goud op zak, het zilver was voor de Russische Elena Eremina (15.100).

Derwael kwam na de Oekraïense Diana Varinska als tweede gymnaste in actie tijdens de finale. Ze turnde een uitstekende oefening en verzamelde haar beste score ooit. Met deze score diende ze enkel Yilin en Eremina te laten voorgaan. 

Voor Derwael is deze WK-medaille na haar Europese titel in april een nieuw unicum. Nooit eerder kwam een Belgische gymnaste zelfs maar in actie tijdens een toestelfinale op een WK. Donna-Donny Truyens was de enige mannelijke Belgische gymnast die ooit een toestelfinale wist te halen aan het paard met bogen (2010 in Rotterdam, 7de plaats).

Gisterennacht werd Derwael al achtste in de allroundcompetitie bij de vrouwen. Rune Hermans eindigde als elfde net buiten de top tien.

rv38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maarten anthonis

  Er is een nieuwe godin geboren en ze heet Nina , ongelooflijke prestatie , ik hoop dat ze blessure vrij blijft en dat vlaanderen haar een fatsoenlijk loon aanbiedt voor al haar harde werk en opoffering .

 • Romain Nolf

  Proficiat ! Geweldige prestatie top .

 • Patricia Coppe

  Dikke proficiat !

 • Rudolf van nauw

  Dat is wat anders als die verwende profvoetballers !Respect!Hopelijk kan je ook zoveel verfienen als die overbetaalde nietsnutten!

 • stefan crama

  Een topprestatie en nu hopen op een topverloning,dat verdient ze.