Wát een ommekeer: Maaseik heeft zestiende landstitel in volleybal beet na thriller van jewelste

BELGA
Maaseik heeft zich voor de zestiende keer tot Belgisch landskampioen in het volleybal gekroond. De Limburgers haalden vanavond op bezoek bij rivaal en bekerwinnaar Roeselare een 2-0 achterstand op in de vijfde en beslissende wedstrijd van de finale in de EuroMillions Volley League. De setstanden waren 25-22, 25-23, 16-25, 19-25 en 13-15. In de tiebreak liep Maaseik uit tot 5-10, waarna Roeselare de kloof wist te dichten (11-11). Uiteindelijk hielden de Limburgers het hoofd koel: 13-15.

Geen enkele keer wist de thuisploeg in de titelfinale aan het langste te trekken. Maaseik, gecoacht door Joel Banks, won op 27 april de eerste finalepartij met 2-3 in Roeselare. De West-Vlamingen, met Steven Vanmedegael op de trainersbank, trokken de stand daarna weer gelijk door op 1 mei met dezelfde score (2-3) in Maaseik te winnen. Vorige zaterdag (4 mei) waren de Limburgers op Schiervelde opnieuw een maat te groot voor Roeselare (0-3). Maaseik verloor woensdagavond in eigen huis met 2-3. 

De finale werd overschaduwd door de soap rond medische joker Tomas Rousseaux. Roeselare wilde de Red Dragon als vervanger voor de geblesseerde Ruben Van Hirtum opstellen, maar dat botste op een njet van de Belgische federatie. Daarop trok Roeselare naar de rechtbank van eerste aanleg in Kortrijk. De kortgedingrechter besliste dat Rousseaux zaterdag dan toch mocht aantreden voor Roeselare, maar uiteindelijk zetten de West-Vlamingen Rousseaux niet op het wedstrijdblad omdat de bond hem geen licentie verleende. Mogelijk krijgt deze zaak nog een (juridisch) staartje. Maaseik verdedigde dus met succes zijn titel. Vorig seizoen maakten de Limburgers een einde aan een reeks van vijf titels op rij voor Roeselare, dat 11 titels telt. 

vdb
vdb
vdb
BELGA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Toon Schouteden

  Limburg boven zowel in volleybal als in (heren en dames) handbal en voetbal. De "parking" van Antwerpen doet het maar. Top!

 • Ricky Lambreghs

  @Bert wel juiste winnaar. Mentale spelletjes van roeselare hebben hun zelf de das om gedaan en Maaseik sterker gemaakt.

 • Bert Callebert

  Het waren play-offs om duimen en vingers bij af te likken. Helaas met de verkeerde winnaar. Op naar volgend seizoen.

 • Philip Scheepers

  Proficiat Maaseik!

 • BERT WEVERS

  Dik verdiend , wel niet meer verwacht na de nederlaag woensdag maar dit maakt het nog mooier. Proficiat Greenyard.