Warriors op voorsprong in NBA-finale ondanks offday 'Splash Brothers'

USA Today Sports
De eerste wedstrijd van de finale van de NBA, de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie, is in het voordeel van titelverdediger Golden State uitgedraaid. De Warriors klopten Cleveland met 104-89. Dat hadden ze vooral aan hun bank te danken, die deed het met 45 punten stukken beter dan de invallers van de Cavaliers. Zij scoorden slechts 10 punten.

Stephen Curry en Klay Thompson zijn de twee puntenmonsters van Golden State, maar de 'Splash Brothers' lieten het in game 1 totaal afweten. Samen (!) scoorden ze 20 punten. Gelukkig voor hen lieten de invallers het niet afweten. Shaun Livingston tekende voor 20 punten, voor hem een persoonlijk record in de play-offs, en Draymond Green was goed voor een 'double double': 16 punten en 11 rebounds. Steve Kerr, coach van de Warriors, maakt zich alvast geen zorgen na de offday van zijn sterren. "Voor Stephen was het gewoon een van die avonden dat niets lukte. Dat kan gebeuren", zei hij na afloop. "Zelfs de beste spelers hebben soms een offday, maar ons deed het vandaag geen pijn. Dat hebben we te danken aan onze bank, ons sterke defensiefe spel en de manier waarop we de bal lieten rondgaan."

Bij Cleveland gaven de sterren wel thuis, zo greep LeBron James net naast een 'triple double'. Hij scoorde 23 punten, pakte 12 rebounds en deelde 9 assists uit. Kyrie Irving, die vorig seizoen geblesseerd moest afhaken in game 1 van de NBA-finale, deed met 26 punten zijn duit in het zakje. Ook Kevin Love, er vorig seizoen ook niet bij, liet zich opmerken. Hij was goed voor een 'double double': 17 punten en 13 rebounds. De drie konden echter niet voorkomen dat de Cavaliers uiteindelijk maar 38,1% van hun field goals maakten en zo toch kopje onder gingen in de Oracle Arena. Golden State heeft nu nog drie zeges nodig om zich opnieuw tot NBA-kampioen te kronen. 'King James' en co weten wat hen te doen staat willen ze daar een stokje voor steken.

EPA
EPA
USA Today Sports
EPA
USA Today Sports
AFP
AFP

Uitslag en programma

. Golden State - Cleveland 104-89 (Golden State leidt met 1-0)

- programma -

Match N.2, 5 juni: Golden State - Cleveland

Match N.3, 8 juni: Cleveland - Golden State

Match N.4, 10 juni: Cleveland - Golden State

Match N.5 (eventueel), 13 juni: Golden State - Cleveland

Match N.6 (eventueel), 16 juni: Cleveland - Golden State

Match N.7 (eventueel), 19 juni: Golden State - Cleveland