WADA haalt Noord-Korea van strafbank

AFP
Het wereldantidopingagentschap WADA heeft Noord-Korea van de lijst geschrapt met landen die niet conform de WADA-code handelen. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Het WADA had Noord-Korea in september 2018 vier maanden de tijd gegeven om te antwoorden op een aantal vragen in verband met de werking van het Noord-Koreaanse antidopingagentschap. Het WADA meende immers dat de controles in het communistische land tekortschoten. Omdat Noord-Korea de termijn liet passeren zonder te antwoorden, belandde het land half februari op een zwarte lijst. Dat kon dan weer problemen scheppen bij een eventuele gezamenlijke kandidatuur van Noord- en Zuid-Korea voor de Zomerspelen van 2032. Het WADA-reglement stelt immers dat alleen landen die conform de WADA-code handelen, een kandidatuur mogen stellen.

Het WADA laat nu weten dat Noord-Korea, in samenwerking met het Chinese antidopingagentschap, "maatregelen heeft genomen om de situatie te corrigeren".
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.