Voormalige topman Bpost koopt zich in bij Golazo

Johnny Thijs, voormalig CEO bij bpost.
belga Johnny Thijs, voormalig CEO bij bpost.

Een groep Nederlandse en Belgische investeerders, onder wie Johnny Thijs (ex-bpost) en Duco Sickinghe (ex-Telenet), stappen in het sportbedrijf Golazo. Dat meldt De Tijd. Ze kopen 20 procent van de aandelen.

Golazo groeide uit tot een belangrijke organisator van sportevenementen in Europa, waaronder de Antwerp Ten Miles en de Brussels Marathon. Apps en online platforms van het bedrijf tellen twee miljoen gebruikers. Topman Bob Verbeeck was tot nu toe de volle eigenaar van Golazo.

De investeerders moeten Verbeeck vers geld, expertise en een netwerk leveren om zijn groeiplannen in het buitenland te ondersteunen. "We hadden de keuze tussen een overname door een grote buitenlandse speler of op eigen kracht verder te gaan. We hebben voor dat laatste gekozen", aldus Verbeeck in De Tijd.

Johnny Thijs.
vrt Johnny Thijs.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Donald Borremans

  Topman ? Topgraaier, zeker ?

 • Noella Vancompernolle

  In het voetbal bestaat zoiets als de opleidingsvergoeding die clubs belonen voor het opleiden van spelers. Zoiets zou ook hier moeten toegepast worden. Eerst kennis en ervaring opdoen in overheidsdienst en dit dan verzilveren in de privé zonder return voor de belastingbetaler...

 • Patrick Rasschaert

  @Benny Coomans als je commentaar wil geven dan wel met enige kennis van zaken anders zwijgen. Hij is bij Bpost vertrokken nadat hij die winstgevend heeft gemaakt en er relatief sociale vrede was. Na zijn vertrek is de Post in moeilijkheden geraakt door beheerders die van De Post niets kenden waardoor nu reorganisaties zich opdringen en vermoedelijk personeel zal ontslagen worden.

 • Benny Coomans

  tja eerst zijn zakken goed gevuld bij de Bpost