Volleyballer Deroo: "Maakten te veel fouten in beginfase"

(Archief)
BELGA (Archief)
Sam Deroo was vandaag een van de sterkhouders van de Red Dragons in hun vijfde duel in de World League volley tegen Nederland, maar hij kon ondanks een knappe prestatie de 3-2 nederlaag niet voorkomen.

De Belgen kwamen in Den Bosch 2-0 achter, knokten zich terug in de partij, maar gingen uiteindelijk kopje onder in de vijfde en beslissende manche. "We maakten simpelweg te veel fouten in de beginfase", analyseerde Deroo. "Zij serveerden sterk en wij vonden daar amper antwoorden op. Onze terugkeer is een bevestiging van hetgeen we al wisten: in dit team schuilt mentale weerbaarheid. Eigenlijk kunnen we onszelf weinig verwijten in die tiebreak. Daarin nekte de spelverdeler ons met een zevental winnende opslagen. Respect daarvoor, maar je mag ons daarop zeker niet afrekenen", oordeelde hij.

Voor de Dragons was het na vier zeges op rij een eerste nederlaag in de World League. "Mentaal hebben we geen tik gekregen door dit verlies, we proberen Nederland morgen gewoon te kloppen net als dat we dat vandaag ook wilden. Uiteindelijk wonnen we al vier matchen in deze campagne, je weet dat de kans altijd bestaat dat je ook eens aan het kortste eind trekt", klonk het bij Deroo, die komend seizoen bij het Poolse Zaska Kedzierzyn aan de slag gaat.