Volleybalclub Maaseik gaat verder zonder coach Verstraten

BELGA
Noliko Maaseik heeft zijn coach Erik Verstraten de laan uitgestuurd. Dat maakte de volleybalclub vandag bekend. Assistent-coach Giovanni Torchio zal zijn taken overnemen.

"In goede verstandhouding is besloten om Erik Verstraten te ontheffen van zijn functie als hoofdcoach bij Noliko Maaseik", zo klinkt het op de clubwebsite. "Assistent-coach Giovanni Torchio zal zijn taken overnemen. Maaseik houdt eraan om Erik Verstraten te bedanken voor zijn geleverde werk."

Verstraten stond sinds november 2013 aan het roer bij Maaseik. Hij volgde toen de Italiaan Vincenzo di Pinto op.

In de competitie staat Maaseik na 14 speeldagen pas op de vierde plaats met 26 punten, op 14 punten van leider Roeselare. De Limburgse club, die wel een wedstrijd minder gespeeld heeft, leed afgelopen zaterdag een verrassende nederlaag (3-2) tegen het bescheiden Puurs. Verder eindigde vorige week het Europese verhaal voor Maaseik, dat in de groepsfase van de Champions League tegen Tours zijn vijfde nederlaag op zes wedstrijden incasseerde. In de Beker van België werd Maaseik in de halve finales uitgeschakeld door titelhouder Antwerpen.