Vijf jaar na Robert Enke: Duitsland treurt weer om topsporter die onder trein loopt

Dennis Hefter in actie bij zijn team.
www.chemie-volley.de Dennis Hefter in actie bij zijn team.
Vijf jaar na de tragische dood van Robert Enke, ex-doelman van de 'Mannschaft', treurt Duitsland opnieuw om een sportman die het leven liet bij een treinongeval. Dennis Hefter, een 21-jarige volley-international, is vannacht dodelijk verongelukt nadat hij onder een trein liep.

Het ongeval deed zich voor in Leuna, een stad in het oosten van Duitsland. Hefter was na de training van zijn team Chemie Volley Mitteldeutschland te voet op weg naar huis. Wellicht om tijd te winnen besliste hij om over de sporen te lopen, in plaats van de voetgangerstunnel te nemen. Daar werd de jonge topsporter gegrepen door een voorbijrazende expresstrein. Hij was op slag dood. Volgens de politie had Hefter een koptelefoon op het hoofd, zodat hij de aanstormende trein vermoedelijk niet opmerkte.

Vital Heynen
In de zomer van 2013 werd Hefter voor het eerst opgeroepen door onze landgenoot Vital Heynen (die zijn medeleven al uitdrukte via Twitter), bondscoach van de Duitse nationale volleyploeg. Hefter had een relatie met de Duitse zevenkampster Carolin Schäfer, een concurrente van Nafissatou Thiam. Vorig jaar op het EK in Zürich hield Thiam in een verbeten strijd om brons Schäfer nipt af. Het zou de Belgische later de titel van 'Sportvrouw van het Jaar' opleveren.

Enke
Op 10 november 2009 was Duitsland in shock na de dood van Robert Enke. De doelman van Hannover 96 en de 'Mannschaft', die al jaren met een depressie kampte, benam zichzelf van het leven door onder een trein te springen.