VIDEO. Van den Bergh schaart zich na fenomenale start bij laatste 32 op WK darts

Photo News

Dimitri Van den Bergh (PDC-35) heeft zich op het WK bij de beste 32 darters geschaard. De Welshman Jonny Clayton stond dan wel twintig plaatsen hoger gerangschikt, maar moest toch de duimen leggen voor de 24-jarige Antwerpenaar. Na de ondertussen wereldberoemde danspasjes greep Van den Bergh zijn opponent met een waanzinnig setgemiddelde van 115.62 meteen bij de keel. Clayton stak een tandje bij, hing de bordjes in evenwicht en bood vervolgens duchtig weerwerk. Van den Bergh haalde echter zijn slag thuis. De derde set veroverde hij na een 1-3 in legs, waarna hij met een ‘180' op het juiste moment de klus klaarde. 

Onze landgenoot neemt het op donderdag 27 december in de derde ronde op tegen Luke Humphries (PDC-90). Met Kim Huybrechts (PDC-21) is er nog een Belg actief in Londen, hij speelt morgenmiddag zijn derde rondematch tegen Dave Chisnall (PDC-12). 

“Publiek stond achter mij”

“Dit is hoe ik moet spelen als ik wereldkampioen wil worden”, reageerde Van den Bergh. “Ik ben heel blij met deze prestatie en hoop dat ik zo door kan gaan. De eerste ronde had ik te weinig vertrouwen, maar uren trainen de afgelopen dagen, heeft zijn vruchten afgeworpen. In de eerste set speelde ik op een heel hoog niveau, maar Clayton deed in de tweede nog beter. Ik had niet het gevoel dat ik iets fout deed en toch was ik kansloos. Gelukkig kan ik in moeilijke situaties altijd rustig blijven, wat een pluspunt is. Het publiek stond ook achter mij en dat is altijd meegenomen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • marc van de poel

    Ben er voor opgebleven. Hij speelde echt heel sterk. Vooral de eerste set. Kijken met spanning uit naar het verdere verloop.

  • Mattias Uvin

    Huybrechts Vs Chisnall is ook de derde ronde. Huybrechts was vrij in de eerste ronde