VIDEO. Nieuwe 147 voor ‘The Rocket’: O'Sullivan lukt vijftiende maximumbreak uit carrière - Brecel uitgeschakeld op English Open

AFP
Ronnie O'Sullivan (WS 3) heeft vandaag op het English Open snooker in het Engelse Crawley voor de vijftiende keer in zijn carrière een 147 maximumbreak neergezet. De Engelsman deed dat in zijn wedstrijd van de tweede ronde tegen landgenoot Allan Taylor (WS 75).

Bij een 3-0-voorsprong potte de vijfvoudige wereldkampioen in frame vier de vijftien rode met een daaropvolgende zwarte bal weg, waarna hij de kleuren wegspeelde.

O'Sullivan, de regerende kampioen op het English Open, lukte eerder dit jaar ook al een 147 in het China Open. ‘The Rocket’ telt nu vier maximumbreaks meer dan de Schot Stephen Hendry. Op de derde plaats staat de Schot John Higgins met acht.

Het is dit jaar overigens de negende 147 break en de 143e sinds Steve Davis in 1982 de eerste maximumbreak lukte. Luca Brecel lukte zijn eerste (en tot dusver) enige 147 eind maart in een wedstrijd tegen John Higgins.

Carter zet Brecel met 4-1 aan de kant op English Open snooker

Luca Brecel (WS 12) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op het English Open snookertoernooi (663.000 pond). In het Engelse Crawley moest de 23-jarige Limburger met 4-1 zijn meerdere erkennen in de Engelsman Allister Carter (WS 21).

Brecel, die in zijn eerste wedstrijd met knap snooker de Chinees Niu Zhuang (WS 85) met 4-0 versloeg, kwam woensdag nooit helemaal in zijn spel. Nadat Carter, tweevoudig WK-finalist, de eerste frame won, stelde Brecel gelijk. In de derde frame miste hij de roze bal waarna Carter er 2-1 van maakte. Ook in de volgende twee frames stond Brecel niet scherp genoeg te snookeren en miste de nummer twaalf op de wereldranglijst een aantal kansen die Carter afstrafte met breaks van 61 en 95.

Uitslag tweede ronde English Open:

Allister Carter (Eng/21) - Luca Brecel (Bel/12) 4-1

104/24 - 47/71 - 66/32 - 68(61)/48 - 122(95)/4.

BELGA7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERT WILLEMS

  Het is vooral de nek die bij Brecel in de weg zit. Zal nooit een topper worden met deze mentaliteit

 • Erwin De Meyer

  The Rocket is top !

 • Marc Maes

  Pedro; je kan dat goochelen hé...4 1 verloren.

 • Pedro Gonzalez

  Hoezo Luca Brecel al uitgeschakeld? Graag eens wat nieuws aub. En Ronnie O'Sullivan, wat een meester !!!!

 • bryan de ceuster

  Marc Baeyens: Vertel eens iets nieuws...