VIDEO. Gouden Nina Derwael krijgt sprankelend onthaal in Zaventem: “Dit went echt niet”

Joel Hoylaerts / Photonews
Wereldkampioene op de brug met ongelijke leggers Nina Derwael is op de luchthaven van Zaventem ontvangen door heel wat jonge fans en haar twee opa’s. Derwael werd samen met de hele Belgische ploeg in de bloemetjes gezet door de tientallen aanwezige supporters.

Wereldkampioene Derwael kwam handen tekort om de vele bloemen en tekeningen van de jonge fans in ontvangst te nemen. Na een lange reis vanuit Doha deden de felicitaties extra deugd. “Dit went echt niet. Het blijft heel speciaal om hier toe te komen met zoveel mensen. Het is fijn om hier zoveel vrienden, familie en supporters te zien”, reageerde Derwael.

Joel Hoylaerts / Photonews

De 18-jarige Limburgse gymnaste heeft zich met haar gouden medaille op de brug met ongelijke leggers in de sportgeschiedenisboeken geturnd en zal nu overal als favoriete naar voren geschoven worden. “Voorlopig voel ik nog niet dat ik nu een nieuwe status heb verworven. Dat komt misschien nog wel in de komende dagen. Ik hoop uiteindelijk gewoon alles hetzelfde te houden”, ging ze verder.

“Ik blik heel positief terug op het WK. Niet alleen mijn gouden medaille, maar ook mijn twee vierde plaatsen (in de allround en aan de balk, red) zijn heel mooie prestaties. Ik denk dat ik heel veel vertrouwen hieruit kan putten voor de volgende wedstrijden.”

Joel Hoylaerts / Photonews

Het volgende doel ligt al vast voor de gymnaste en haar collega’s. “Nu moeten we terug hard gaan werken om ons volgend jaar op het volgend wereldkampioenschap als team te kwalificeren voor de Olympische Spelen (in 2020 in Tokio, red). Dat is onze topprioriteit”, besloot Derwael.

BELGA
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Grootaerdt

  Ik ben geen liefhebber van turnen. Ken geen enkele turnster, ken de verschillende wedstrijdonderdelen niet of ken niets van de puntentoekenning. Maar dat geen sport noemen gaat te ver. Elegantie, uithouding, kracht, durf enz...Ik zie het andere sporters niet doen. Proficiat Nina, topprestatie waar ik enorm veel respect voor heb. Nu zullen de Belgen w.o. ikzelf het turnen wel beter volgen dank zij u.

 • Walter Lippens

  Mooi, maar ik blijf dit geen sport vinden. Bij sport moet je op objectieve (!) wijze kunnen meten wie de beste is. Bij turnen is dit steeds subjectief. Dus wel show maar geen sport.

 • Paul Buckens

  Fantastisch , die bijkomende vierde plaatsen waren zeker 3 de plaatsen als ze Amerikaanse of Russische was geweest.

 • Philomena Vanderweyen

  Een kampioene als Nina verdient een grootse ontvangst bij aankomst.

 • roger brouwers

  Sportvrouw van het jaar is met deze gekend.