VIDEO. Dartsfenomeen Michael Van Gerwen derde keer wereldkampioen: “De mooiste titel”

AP
De Nederlander Michael van Gerwen (PDC 1) heeft voor de derde keer in zijn succesvolle loopbaan het PDC wereldkampioenschap darts (2.780.000 euro) op zijn naam geschreven. In het Londense Alexandra Palace versloeg hij de Engelsman Michael Smith (PDC 10) in de finale met 7-3.

Van Gerwen begon sterk aan de wedstrijd en won met een gemiddelde van meer dan 103 per drie darts de eerste vier sets. Smith kreeg kansen, maar hij miste te veel dubbels. In de vijfde set prikte de Engelsman een 124 uitworp weg voor setwinst. In de zesde set trok ‘The Bully Boy’ zijn gemiddelde omhoog en kwam hij na uitworpen van 127, 124 en 70 op twee sets van ‘Mighty Mike’. De wereldkampioen van 2014 en 2017 sloeg terug en kwam op één set van de overwinning. In de negende set miste hij echter dubbel twintig voor de zege en kon Smith nog een set pakken. Van Gerwen won uiteindelijk de tiende set met 3-1 voor een 7-3 overwinning.

EPA

“Dit is voor mij de mooiste titel”, verklaarde Van Gerwen. “In het begin speelde ik goed, Michael miste te veel dubbels. Later in de wedstrijd heb ik echter niet het darts gebracht dat ik normaal speel. Ik was bijwijlen echt nerveus en een WK-finale is altijd iets speciaal. De adrenaline zorgt er soms voor dat je dingen mist die je normaal niet mist.”

Van Gerwen wierp een gemiddelde van 102.38 per drie darts en lukte 46.3 procent van zijn uitworpen. Smith moest genoegen nemen met 95.29 en 40.43 procent.

Uitslag finale:

Michael van Gerwen (Ned/1) - Michael Smith (Eng/10) 7-3

3-2, 3-1, 3-1, 3-2, 1-3, 0-3, 3-1, 3-2, 2-3, 3-1

EPA
EPA
Michael Smith.
EPA Michael Smith.8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peter Tarson

  Een fenomeen. Zoals hij darten kan net als Anderson, Taylor,.... De weg naar professionalisme/Internationalisering werd geplaveid door zijn landgenoot Barney, waarvoor dank Raymond. Nog daarvoor door de Engelsen (jaren 80 Bristow, ...). Steeds geniet ik over hoe snel en accuraat men pijltjes kan gooien!

 • JOERI BLOOTACKER

  De winnaar kreeg 500.000 pond, geen 2mil+ zoals in het artikel staat

 • Willy Govaert

  Darts is al lang geen café sport meer.

 • Bart Decaluwe

  @mariovanholle in de tijd van Phil Taylor was de tegenstand zwak en niet zo groot.

 • Jan Jansen

  Wederom een Nederlandse WK. Nederland in 2018 vele Wereld-/ Europese-/ Olympische kampioenen. Nederland beste sportland ter wereld!