Verviers-Pepinster krijgt in beroep toch licentie

BELGA
Basketclub Verviers-Pepinster heeft in beroep van de Licentiecommissie van de Scooore League dan toch een licentie voor volgend seizoen gekregen.

"De commissie verbindt strikte voorwaarden aan de toekenning en zal de club van dichtbij opvolgen", klonk het in een mededeling. "De kalender voor het seizoen 2015-2016 zal eerstdaags gecommuniceerd worden."

Scooore League-voorzitter Arthur Goethals is tevreden dat Verviers-Pepinster volgend seizoen in de Scooore League mag aantreden. "Ik ben verheugd over de toekenning van de licentie aan VOO Wolves Verviers-Pepinster. Dit betekent ook dat we de huidige competitieformule kunnen aanhouden met twee rondes en play-offs met acht", aldus Goethals.

Een tiental dagen geleden weigerde de Licentiecommissie van de Scooore League Verviers-Pepinster een licentie voor volgend seizoen toe te kennen omdat er een financieel tekort van 300.000 euro was. Daardoor zou de club verplicht moeten degraderen. Dankzij allerlei acties zorgde Verviers-Pepinster in laatste instantie alsnog voor een stevige kapitaalsinjectie, waarna ze met succes in beroep konden gaan.