Verviers-Pepinster krijgt geen licentie voor volgend seizoen

De Licentiecommissie van de Scooore League heeft Verviers-Pepinster een licentie voor volgend seizoen geweigerd. Dat deelde de Scooore League vandaag mee. Pepinster heeft vijf dagen de tijd om in beroep te gaan.

De weigering komt niet als een verrassing. De club zit in financiële moeiljkheden. Volgens verschillende bronnen zou er een tekort van 200.000 tot 300.000 euro zijn. Eind mei kreeg Verviers-Pepinster al uitstel van de Licentiecommissie. De club kreeg tot 15 juni de tijd om zijn dossier aan te vullen en aan te tonen dat er een budget is voor een 31e seizoen bij de elite. Maandag vroeg Pepinster opnieuw meer tijd om de nodige fondsen te zoeken. Maar zonder garanties wou de commissie daar niet op ingaan.

Als Pepinster effectief uit de hoogste afdeling verdwijnt, spelen er volgend seizien tien in plaats van elf clubs in de Scooore League. Alle andere eersteklassers hebben hun licentie wel al op zak. Afgelopen seizoen plaatste Pepinster zich met een achtste plaats net voor de play-offs. Daarin werd het in de kwartfinales in twee wedstrijden uitgeschakeld door kampioen Oostende.