Vermoeide Surgeloose ambitieus voor halve finales 100m vrij

Glenn Surgeloose.
BELGA Glenn Surgeloose.
Glenn Surgeloose heeft zich vandaag op het EK langebaanzwemmen in Londen geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. De 26-jarige Gentenaar zette de vierde tijd (48.64) van de reeksen neer, een verbetering van zes hondersten van zijn persoonlijke record. "Ik was nochtans moe en niet volledig gerecupereerd van mijn inspanning van gisteren", gaf Surgeloose na afloop toe.

"Ik heb vannacht niet veel geslapen en was nog vermoeid van de finale van de 200 meter vrije slag (nvdr. waarin hij vijfde werd)", verklaarde Surgeloose. "Maar ik heb me toch kunnen kwalificeren. Ik ga proberen om vanavond een snellere tijd neer te zetten in de halve finales."

Ook Pieter Timmers plaatste zich voor de halve finales. Hij zwom de zesde tijd (48.84). "Ik denk dat ik een goede wedstrijd afgewerkt heb", vertelde Timmers. "De eerste vijftig meter heb ik me volledig gegeven, vervolgens ben ik wat vertraagd. Ik heb geen goede nacht achter de rug en dat voelde ik toch."

Dieter Dekoninck zette de zestiende tijd (49.29) neer in de reeksen, maar is slachtoffer van de regel dat alleen de twee beste zwemmers per land mogen doorstoten. "Ik voelde me prima en de wedstrijd is goed verlopen", reageerde de 25-jarige zwemmer niet al te teleurgesteld. "Ik wist dat ik onder de 49 seconden moest blijven om bij de twee eerste Belgen te zijn. Dat is niet gelukt, maar ik heb toch snel gezwonmmen. Ik zat niet ver verwijderd van mijn persoonlijke record. Hoe ik mij fysiek voel? Mijn rug doet wat pijn, maar voor de rest alles in orde."