Vermoeide Jorik Hendrickx zegt af voor WK kunstschaatsen: "Winterspelen hebben veel van mijn lichaam gevraagd"

Photo News
Jorik Hendrickx heeft op Twitter laten weten forfait te geven voor het WK kunstschaatsen later deze maand in Milaan (19-25 maart). De Kempenaar voelt zich na een slopend seizoen en een knappe veertiende plaats op de Winterspelen in Pyeongchang fysiek nog niet klaar voor het WK.

"Ik ben blij op topniveau gepresteerd te hebben op de Winterspelen, maar het heeft veel gevraagd van mijn lichaam", stak Hendrickx van wal. "Mijn team en ikzelf hebben beslist dat mijn lichaam extra tijd nodig heeft om te recupereren na een erg intens seizoen. Geen wereldkampioenschappen voor mij dit jaar. Veel succes aan mijn vrienden die wel deelnemen."

Vorig jaar eindigde Hendrickx als 21ste op het WK, dat toen georganiseerd werd in de Finse hoofdstad Helsinki. Zijn beste resultaat op een WK dateert van 2016 in Boston, toen hij zestiende werd in de eindafrekening.

Getty Images1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • van roy jozef

    dan kunt ge best thuis blijven ja, als 21 ste