Verbale oorlog tussen kemphanen McGregor en Mayweather bereikt in tweede 'debat' (van vier) al kookpunt

ap

Na de eerste openbare ontmoeting in het Staples Centre in Los Angeles waren ze afgelopen nacht in het Canadese Toronto getuige van het tweede exemplaar tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. En er mogen nog twee openbare ontmoetingen op het programma staan, toch kan er gerust worden gesteld dat de verbale oorlog tussen de twee kemphanen zo stilaan het kookpunt heeft bereikt. We sommen enkele van de hoogtepunten op door middel van onderstaande video's:

ap

In het eerste debat bleef Mayweather nog ietwat op de vlakte, maar daar schoot afgelopen nacht weinig van over. "Als je echt zoveel vertrouwen hebt in jezelf dan je zegt, dan moet je misschien al het geld dat je met dit gevecht gaat verdienen inzetten, jij b*tch", zo klonk het onder meer.

Bovendien besloot de Amerikaan ook de emoties van zijn Ierse opponent te bespelen. Op een gegeven moment zag hij een fan met een Ierse vlag, waarop hij die prompt vroeg en er uitdrukkelijk mee ging poseren. Allerminst naar de zin van McGregor natuurlijk, die al even snel de rugzak van Mayweather (met daarin "slechts 5.000 dollar") vastgriste als soort van garantie dat die niks verkeerds met de vlag zou aanvangen. Hij kreeg de driekleur uiteindelijk toch overhandigd, maar katapulteerde die al even snel terug naar het hoofd van 'Money'.

getty
getty
getty

Het zal waarschijnlijk niet als verrassing komen, maar ook McGregor liet zich niet zomaar onbetuigd. Hij kreeg het Canadese publiek op zijn hand door even enkele lyrics van Drake (trouwens ook aanwezig) te citeren, waarna hij het (net als in het eerste debat) had over de kledingstijl van zijn Amerikaanse tegenstander. "Hoe zie ik eruit? Maar vooral, hoe ziet hij eruit? Hij ziet eruit als een klein breakdancertje van een jaar of twaalf! WTF! Hij is er veertig!", brieste hij, waarna hij zich tot Mayweather richtte. "Je bent er veertig, je brengt een schooltas mee op het podium, maar wat ben je met een schooltas als je niet eens kan lezen?", klonk het zinspelend op de lees- en schrijfproblemen van de Amerikaan.

afp
getty

De slotsom van een avondje Toronto: voor het Canadese publiek was McGregor de morele winnaar. Dat hoorde je al bij het boegeroep toen Mayweather met de Ierse vlag aan de slag ging, hij kreeg de fans ook op zijn hand met zijn 'shout out' naar Drake en in onderstaande video hoor je ook hoe de meute 'pay your taxes!' schreeuwt, verwijzend naar het fraudeschandaal waarin Mayweather is verwikkeld. Als klap op de vuurpijl kreeg McGregor het publiek zelfs zover om 'F*ck the Mayweathers!' te zingen.

In elk geval: benieuwd wat deel drie, straks in New York, zal brengen...

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
getty
ap
reuters
getty
getty
getty
getty
getty
getty