Vanluchene blijft voorzichtig: "Na BK kan ik meer zeggen over WK-kansen"

BELGA
Emmanuel Vanluchene traint nog steeds niet voluit op het trainingskamp in het Turkse Belek omdat hij geen risico wil lopen dat de chronische darmontsteking weer gaat opflakkeren. De zwemmer ziet het BK van eind deze maand in Charleroi als een belangrijke test.

Na een eerste stageweek in de Gloria Sports Arena van Belek maakte Vanluchene, die op het WK in Kazan van volgende maand opgenomen is in de aflossing van de 4x100 en de 4x200 meter vrije slag, een tussenbalans op. "De stage verloopt naar wens: prachtige locatie en we kunnen in prima omstandigheden trainen", luidt het. "Ik heb ondertussen geen last meer gehad met de darmen, maar ik heb ook nog niets geforceerd. Te veel of te intensief trainen zou te gevaarlijk zijn om terug opstoten te krijgen. Het BK in Charleroi wordt een eerste test hoe ik de trainingen hier verteerd heb en hoe snel ik al recupereer. Na Charleroi kan ik meer zeggen richting WK."

Trainer Rik Valcke is alvast positief over de dingen die Vanluchene op training laat zien. "Hij is goed aan het trainen en het allerbelangrijkste: hij blijft gezond. Ook de andere jongens, met Louis Croenen op kop, zitten prima op schema. De sfeer in het team is perfect."