Vandendriessche vierde in Ironman Marbella, Vanhoenacker en Heemeryck winnen hun wedstrijd

Kenneth Vandendriessche
Kenneth Vandendriessche
Veel duursport dit weekend. Kenneth Vandendriessche viel als eerste Belg net naast het podium in de Ironman 70.3 van Marbella, terwijl Pieter Heemeryk en Marino Vanhoenacker hun wedstrijden wonnen. In het duatlon was er nog een bronzen plak voor Angelo Vandecasteele op het WK. 

Maar eerst dus Kenneth Vandendriessche. Na 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen (een halve Ironman) finishte de triatleet uit Ruddervoorde in 4u05:21 in Marbella. De zege in Spanje was voor Andreas Dreitz. Die haalde het in 3u56:48 voor Alistair Brownlee, tweede in 4u01:00. Als derde eindigde de Italiaanse ex-renner Domenico Passuello, die nog voor Quick.Step uitkwam, in 4u03:40.

Bij de vrouwen kwam Tine Deckers als vijfde over de aankomst in Marbella. Zij realiseerde 4u49:15. De overwinning was voor Laura Philipp in 4u28:56.

Kenneth Vandendriessche.
Kos Kenneth Vandendriessche.

Vanhoenacker wint in Sardinië

Ook Marino Vanhoenacker is aan zijn seizoen begonnen. De 42-jarige triatleet uit West-Vlaanderen deed mee aan de Chia Sardinia Triathlon. Vanhoenacker legde de wedstrijd (1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21 kilometer lopen) als snelste af. Vanhoenacker werkte de triatlon over de halve afstand af in 4u14:13. “Ik was heel nerveus de voorbije dagen”, laat hij op zijn Twitter-account weten. “Ik was vandaag niet slecht, zeker niet slecht. Waarschijnlijk zelfs redelijk goed.”

Marino Vanhoenacker.
photo_news Marino Vanhoenacker.

Heemeryck wint op Canarische Eilanden

Ook in Spanje, maar dan een eind verder op de Canarishe Eilanden won Pieter Heemeryck op Gran Canaria de Gloria Challenge Mogan. Na 1,9 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen (kwarttriatlon) finishte Heemeryck als eerste in 4u00:44. Hij werd op het podium vergezeld door de Zwitser Manuel Küng (tweede in 4u02:21) en de Spanjaard Nan Oliveras Font (derde in 4u04:13).

Angelo Vandecasteele pakt brons op WK duatlon

Tot slot nog het WK duatlon. Angelo Vandecasteele eindigde daar als derde op het podium in het Spaanse Pontevedra. Vandecasteele klokte na 10 km lopen, 40 km fietsen en opnieuw 5 km lopen af in 1u46:11. De titel ging naar de Fransman Benjamin Choquert. Die won goud in 1u45:56 voor de Spanjaard Emilio Martin, die een seconde sneller was dan Vandecasteele. Arnaud Mengal kwam als achtste over de streep in 1:46:56 en pakte de titel bij de U23. Arnaud Dely werd elfde (in 1:47:05) en Nicolas Tilman 27e (in 1:54:01).

Pieter Heemeryck (links) werd ook al 2de in de Ironman 70.3 van Campeche (Mexico).
Twitter: @ironmanlive Pieter Heemeryck (links) werd ook al 2de in de Ironman 70.3 van Campeche (Mexico).Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.