Vandenbogaerde bereikt als eerste Belg ooit halve finale op BDO WK darts

rv
Mario Vandenbogaerde heeft zich als eerste Belg ooit geplaatst voor de halve finale van het BDO WK darts (150.000 pond). In de Londense O2 Arena versloeg hij de Engelsman David Evans met 5-3. 

Vandenbogaerde, het elfde reekshoofd, begon goed aan de wedstrijd met 3-0-winst in de eerste set. Ook set twee was voor de West-Vlaming die op het beslissende moment een 124 uitworp wegprikte. De 29-jarige Evans kwam beter in de wedstrijd en won na enkele 180 maximumworpen set drie. 

Vandenbogaerde pakte vervolgens set vier met 3-1 en dit na onder meer een 12-darter. In set vijf liet hij het echter afweten en moest hij met 3-0 het onderspit delven. Met een 121 uitworp, goed voor een 12-darter, hield onze landgenoot set zes in balans, maar na vijf gemiste dubbels hing Evans de bordjes gelijk. 

De 46-jarige Vandenbogaerde nam in set zeven een 2-0-voorsprong. Evans stelde gelijk, maar Vandenbogaerde pakte de beslissende leg en kwam op een set van de overwinning. Daarin wierp hij zijn beste darts. Met twee 180 worpen en een 11-darter won hij drie spelletjes op een rij, goed voor een plaats in de halve finale.
"Het is gewoon fantastisch," verklaarde de West-Vlaming achteraf. "Ik doe gewoon mijn best en ik hoop er zondag nog bij zijn."

Voor een plaats in de finale neemt hij het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de Welshman Jim Williams, reekshoofd nummer twee en vorig jaar winnaar van de World Darts Trophy, en de Engelsman Paul Hogan, die onze landgenoot Brian Raman in de kwalificatieronde met 3-1 uitschakelde.

Uitslag:

Mario Vandenbogaerde (Bel) - David Evans (Eng) 5-3 (89.93-89.50)
3-0, 3-2, 1-3, 3-1, 0-3, 1-3, 3-2, 3-0.