Vande Broek: "Ik kan de ploeg niets verwijten"

Vande Broek zag dat er meer in zat vandaag
PHOTO_NEWS Vande Broek zag dat er meer in zat vandaag
De Yellow Tigers konden zich vandaag in Antwerpen na een eervolle 3-1 nederlaag tegen een sterk Servië niet plaatsen voor de halve finales van het EK vrouwenvolley. "In deze wedstrijd had ik het gevoel dat er meer had ingezeten. Dat is onze verdienste, want we zorgden ervoor dat Servië fouten moest maken", oordeelde bondscoach Gert Vande Broek na de wedstrijd in de Lotto Arena.

"Ik kan de ploeg niets verwijten. Ik kan enkel vaststellen dat wij nog werk hebben in de breedte. We hebben tijdens de Grand Prix en de European Games aan verbreding gedaan, maar dan zie je dat een EK toch nog een niveau te hoog is. Dat vergt nog enkele jaren tijd."

Na een sterke eerste set moesten de Serviërs in set twee alles uit de kast halen om langszij te komen. "In de tweede set hebben we drie à vier aanvallende kansen gehad om die ook te winnen. We verliezen echter en daardoor zijn we te aangeslagen in de derde set. In set vier had ik nog wat hoop, maar dan zie je dat Servië wereldtop is en ze hebben zich vervolgens terug in de wedstrijd geknokt. Als we die gewonnen hadden, dan werden we al zeker vijfde in de eindstand en waren we meteen ook geplaatst voor het volgende EK. En als je de vierde set kan winnen, dan kan je ook de vijfde pakken."

"Set twee was zonder twijfel de beste van ons toernooi, we waren toen nog beter dan in het wedstrijdbegin. Servië groeide echter in de wedstrijd en werd stelselmatig sterker. Ze speelden heel volwassen. Uiteindelijk overheerst bij mij wel een gevoel van tevredenheid. We waren er heel dichtbij", besloot de bondscoach.

"Zat meer in"

"Dit is een gemiste kans. Zeker in de tweede set zat er meer in voor ons en in set drie hebben we het laten schieten", oordeelde Freya Aelbrecht. De middenspeelster zette tegen de Serviërs een uitstekende prestatie neer, maar ook zij kon de nederlaag niet verhinderen. "Servië is echt een wereldploeg, ze speelden heel agressief. Ze beschikken over heel wat fysieke power, maar zij vinden het niet leuk om tegen ons te spelen."

"In vergelijking met Turkije speelt Servië trager - ze spelen eigenlijk mannenvolley - en dat ligt ons beter", ging Aelbrecht verder. "Daardoor was ons spelniveau ook terug beter. Met dat alles in het achterhoofd was het mooi geweest als we die vierde set toch hadden kunnen winnen, want in de Golden Set is alles mogelijk. Dan waren ze met ons nog niet klaar geweest. Vooraf hadden we wel getekend voor deze verdienstelijke zesde plaats, maar als je zo dicht bij de Final Four komt, ben je altijd ontgoocheld na een uitschakeling."