Van Snick: "Nog wat gewicht verliezen tegen donderdag"

BELGA
Judoka Charline Van Snick nam vandaag haar intrek in het Europees dorp in Bakoe, waar donderdag de judocompetitie begint. Het bracht bij haar goede herinneringen naar boven aan de Olympische Spelen van Londen 2012. Daar veroverde ze brons.

Het judo in Bakoe geldt meteen ook als EK. Van Snick komt in de klasse tot 48 kilogram al op de eerste dag in actie. "In deze sfeer een EK voorbereiden lukt prima, alleen de concentratie is misschien wat minder", meent Van Snick. "Er hangt in zo'n atletendorp altijd wat meer spanning en enthousiasme in de lucht. Je voelt je op de Spelen meer Belg, dan wanneer je alleen maar voor het EK kampt. Ik bekijk het langs de positieve kant. Wanneer er te veel lawaai is omdat er buiten gefeest wordt, doe ik wel oordopjes in. Mijn enige zorg is dat ik nog wat gewicht moet kwijtraken voor donderdag."

Bakoe wordt voor de 24-jarige Luikse het eerste grote kampioenschap sinds het WK van 2013 in Rio. De bronzen medaille die ze daar veroverde, moest ze weer afstaan nadat ze positief testte op het gebruik van cocaïne. Ze werd aanvankelijk ook twee jaar geschorst, maar die sanctie maakte het Internationaal Sporttribunaal TAS ongedaan. "Ik wil niet dat men nog van een comeback spreekt. Ik heb al vijf toernooien achter de rug en veroverde al medailles. Revanchegevoelens heb ik niet. Ik ben wel achterdochtiger geworden en let beter op. Een jaar zonder competitie heeft me veranderd en ook mijn judo is geëvolueerd."

BELGA
BELGA